Ξεκίνησε το έργο της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης στη συνοικία της Φιλιππούπολης.

Το έργο στη συνοικία της Φιλιππούπολης προβλέπει την κατασκευή 11.750μ. δικτύου ύδρευσης και έχουν ήδη κατασκευαστεί 2.652μ. δικτύου.

Η αλλαγή του συνόλου του δικτύου ύδρευσης στην Φιλιππούπολη εντάσσεται στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΛ «Αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών – ενίσχυση διατομών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Λάρισας» προυπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης στις συνοικίες της Νέας Σμύρνης, Ανθούπολης, Λαχανόκηπων και Φιλιππούπολης. 

Στην συνοικία της Φιλιππούπολης βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Απ. Καλογιάννης μαζί με στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης για ενημέρωση και  επίβλεψη της εξέλιξης του έργου. 

Σημειώνεται ότι οι παλιοί αγωγοί ύδρευσης αντικαθίστανται από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς  διαφόρων διατομών. 

Όπου είναι απαραίτητο  τοποθετούνται δικλείδες (τουλάχιστον GGG40) συρταρωτές ελαστικής έμφραξης ονομαστικής πίεσης 16 atm. για τη σωστή λειτουργία του δικτύου. Τα παλαιά δίκτυα και οι παλιές παροχές καταργούνται και απομονώνονται.

Η εξέλιξη των έργων στις άλλες συνοικίες

Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης προβλέπεται η κατασκευή 16.116μ. δικτύου και μέχρι στιγμής κατασκευάστηκαν 11.223μ. Στις αρχές Μαρτίου ξεκινoύν οι εργασίες αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στην οδό Σωκράτους.

Στη συνοικία της Ανθούπολης προβλέπεται η κατασκευή 8.850μ. δικτύου και μέχρι στιγμής κατασκευάστηκαν 6.333μ. 

Η κατασκευή των δικτύων ύδρευσης στην συνοικία των Λαχανόκηπων όπως και η αποκατάσταση των οδών με νέο ασφαλτικό σε όλο πλάτος του οδοστρώματος έχουν ολοκληρωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και στις άλλες τρεις συνοικίες θα ακολουθήσει η πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος με νέο ασφαλτικό σε όλο το πλάτος των οδών.

Ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι το καλοκαίρι 2022. 

Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΛ εκτελεί έργο για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη συνοικία της Χαραυγής και άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην συνοικία του Αγίου Αθανασίου, προϋπολογισμού 4.000.000 € και έχει υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για την υλοποίηση έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες Λειβαδάκι και Αγίου Θωμά με προϋπολογισμό 3.642.240,00 ευρώ

Τα οφέλη των έργων αντικατάστασης παλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας είναι  από το γεγονός ότι με τη χρήση των νέων δικτύων περιορίστηκαν σημαντικά οι διαρροές, μειώθηκε σημαντικά η παραγωγή πόσιμου νερού, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από υπεράντληση και εξάντληση του φυσικού πόρου.

Κυρίως όμως οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων αναβαθμίζονται σημαντικά αφού η ποιότητα του υλικού από το οποίο αποτελείται το δίκτυο ύδρευσης είναι κατά πολύ ανώτερη των υπαρχόντων δικτύων.

Ο δήμαρχος στην επίσκεψή του στα έργα της ΔΕΥΑΛ στην Φιλιππούπολη και στη συνάντηση με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας συνοδεύονταν από τον αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρη Μαβίδη, τον Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης κ. Δημ. Σαββοργινάκη και τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Αν. Ζαχίδου.