Οι περιπέτειες στο Μουσείο Κούκλας συνεχίζονται, παρότι οι ρυθμοί έχουν συντονιστεί σε μια άνοστη και άγευστη καθημερινότητα που αγγίζει τα όρια της… βαρεμάρας.

Μάταια οι κούκλες προσπαθούν να προσαρμοστούν, το μυαλό τους τρέχει σε κόσμους μαγικούς και στην κανονική ζωή τους που προορίστηκε για τη θεατρική σκηνή.

Παρόλα αυτά, η καταγραφή τους συνεχίζεται κανονικά και όλες κυκλοφορούν έχοντας επάνω τους καρτελάκια με αριθμούς και φύλλα καλλιτεχνικής πορείας.

Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά τα μαθήματα με τους καθηγητές να τρέχουν να διδάσκουν ακόμη και στα διαλείμματα, ακόμη κι όταν οι κούκλες κάνουν φασαρία, μιλάνε με τον διπλανό τους, δεν συνεργάζονται και κάνουν… καμώματα.

Οι κούκλες, ως αυτοδίδακτες, αρνούνται να εκπαιδευτούν και τα κείμενα της διάλεξης του κυρίου καθηγητή Ξωτικού, τους φαίνονται από κινέζικα μέχρι… αλαμπουρνέζικα.

Στο σημερινό επεισόδιο, οι κούκλες θα μάθουν να γράφουν το δικό τους σενάριο. Τι είναι όμως το σενάριο χωρίς το… ζουμί του; Λένε ότι σενάριο είναι η τέχνη να σκέφτεσαι με εικόνες. Οι εικόνες όμως -ακόμη και εκείνες της φαντασίας- έχουν στερέψει πια με τον εγκλεισμό και χωρίς τη βοήθεια των παιδιών.

Οι σκέψεις όλων είναι ασυνάρτητες, όπως και τα γυρίσματα στα «Κουκλοκαμώματα» και ..αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ακόμη και η Μπλεδούλα, το σκάει από το μάθημα και βγαίνει διάλειμμα διαρκείας. Ο καθαρός αέρας όμως, της στέλνει στη σκέψη, ένα νέο σενάριο και τρέχει γρήγορα να το καταθέσει στον Αντιδήμαρχο.

Η Ομορφούλα κάνει κοπάνα από τα μαθήματα και… εναρμονίζεται με τη φύση και το τραγούδι. Η Κινέζα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τις υπόλοιπες κούκλες στα κινέζικα, επίσης χωρίς επιτυχία. Στο εργαστήριο, οι κούκλες δεν έχουν πια υλικά για να στολιστούν και καταφεύγουν σε εύκολες, πρόχειρες λύσεις, με υλικά από το σπίτι.

Όπως καταλαβαίνετε, οι κούκλες δίχως το κοινό τους έχουν αρχίσει να χάνουν το ενδιαφέρον τους και τίποτα πια δεν είναι αρκετό για να τις αφυπνίσει. Μήπως μπορείτε να τις βοηθήσετε; Μήπως να γράψετε εσείς ένα σενάριο με τις οδηγίες του κυρίου Ξωτικού και να το μοιραστείτε μαζί μας;

https://www.youtube.com/watch?v=ush9fR4cMKw&fbclid=IwAR0jFuN9z9ipooLpikQ2W4vlpUmQUI7tIKrt4tfOgvv44zZ4PPVf7ddnuBU

Στείλτε μας τις ιδέες σας στην σελίδα του Δημοτικού Κουκλοθίασου ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ στο fb https://www.facebook.com/tiritompa)
και πού ξέρετε;

Ίσως δείτε την ιστορία σας να συμμετέχει στα νέα Κουκλοκαμώματα.