Για έβδομη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ-θεσμός για τον πολιτισμό της Λάρισας, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συντονίζει καλλιτεχνικά το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία,  φράση που αποτελεί και τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Το πρόγραμμα του ΕΠΤΑ περιλαμβάνει προσβάσιμες παραστάσεις θεάτρου,  χορού και χοροθεάτρου, προβολές ταινιών μικρού μήκους, συμπεριληπτικά και προσβάσιμα εργαστήρια θεάτρου, χορού, φωτογραφίας και εξοικείωσης με τα εργαλεία προσβασιμότητας στην τέχνη, καθώς και μια ημερίδα αφιερωμένη στην προσβασιμότητα στις παραστατικές τέχνες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και οπτικών και τη διαμόρφωση κοινής στοχοθεσίας από τους καλλιτέχνες και ερευνητές του χώρου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι παραστάσεις:

Ερωτευμένα Άλογα - Ομάδα Εν Δυνάμει
Gravity and other attractions - Διεθνής συμπαραγωγή ImPArt
Re-call - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
[Νέοι] Ορίζοντες - Theatre enCorps Collectif

Εργαστήρια με τους:
Susanne Schneider/ Cornelia Jungo (Beweggrund Dance Company-Ελβετία)
Ελένη Ευθυμίου και Ομάδα Εν Δυνάμει
Sarena Bockers/Dodzi Doughban (Un-Label - Γερμανία)
Liminal Access
Αννίτα Καπουσίζη (ΑRTimeleia)

Συμμετέχουν επίσης:
Ομάδα ΘΕΑΜΑ, RodiArt Festival, Nevronas, i-living κ.ά.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ και η δυνατότητα εξασφάλισης θέσεων στις παραστάσεις και τα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.
Μείνετε συντονισμένοι!

Φωτογραφίες: Γιάννη Χατζηαντωνίου από την παράσταση Gravity (and other attractions) και Εύης Φυλακτού από τα Ερωτευμένα Άλογα