Την προοπτική διαμόρφωσης ειδικών χώρων στα δύο νοσοκομεία της πόλης για τη νοσηλεία κρατουμένων, που έχουν επιμολυνθεί με κορωνοϊό εξετάζουν οι διευθύνσεις τόσο του Πανεπιστημιακού όσο και του Γενικού Νοσοκομείου, μετά από σχετικό αίτημα των Φυλακών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διασποράς του ιού.

Τα κρούσματα στο Κατάστημα Κράτης βρίσκονται πλέον στο όριο του τριψήφιου αριθμού προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό στις αρχές.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος, μετά από επικοινωνία με τον Εισαγγελέα, έστειλε στις φυλακές 5 εθελοντές γιατρούς παθολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ ο διευθυντής των Φυλακών ζήτησε από τα δύο νοσοκομεία να φροντίσουν να προετοιμάσουν χώρους για νοσηλεία αρκετών κρατουμένων εφόσον φυσικά παραστεί ανάγκη.

Μέχρι σήμερα στο Κατάστημα Κράτησης έχουν διαγνωστεί 97 κρατούμενοι θετικοί στον ιό και σύμφωνα με τη διεύθυνση πολλοί κρατούμενοι πάσχουν από διάφορα νοσήματα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα.

Δημ. Κατσανάκης Ελευθερία