"Στόχος μας είναι ο Δήμος Λαρισαίων, τα αμέσως επόμενα χρόνια, να μετατραπεί σε έναν πράσινο Δήμο, ο οποίος αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές, να είναι ενεργειακά αυτάρκης, να ασκεί κοινωνική πολιτική στηρίζοντας όσους βρίσκονται σε ενεργειακή ένδεια και να γίνει παραγωγός.

Ο στρατηγικός ενεργειακός σχεδιασμός βάζει τον Δήμο Λαρισαίων σε μια νέα τροχιά.

Όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και στα ενεργειακά σχεδιάζουμε και υλοποιούμε για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας" τόνισε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Συνεδρίαση στο πλαίσιο της οποίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ίδρυση Eνεργειακής Κοινότητας που αποτελεί το πρώτο από τα έργα, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης καθώς θα ακολουθήσουν, η λειτουργία φωτοβολταϊκού ισχύος 20 ΜW, η λειτουργία φωτοβολταϊκού 8MW και τέλος, η Μονάδα αξιοποίησης φυτικής βιομάζας.

Στην Ενεργειακή Κοινότητα μετέχουν ο Δήμος Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Θεσσαλικό Θέατρο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η Ενεργειακή Κοινότητα θα προχωρήσει, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, στη λειτουργία φωτοβολταϊκού 3 MW.

Oπως ανέφερε ο δήμαρχος "από την παραγόμενη ενέργεια θα παρέχουμε ενέργεια στους πιο αδύναμούς συμπολίτες μας.

Υπολογίζουμε ότι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε 2.500 νοικοκυριά του Δήμου που αυτή τη στιγμή λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και υποστηρίζονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Επίσης θα μπορέσουμε να στηρίξουμε ενεργειακά και τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων από την Μητρόπολη".

Ελευθερία (Β.Κ)