Στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, απαντά ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών και την προχειρότητα της διαδικασίας, όπως χαρακτηρίστηκε στην ανακοίνωση του ΙΣΛ την Παρασκευή.  

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Σερέτης αναφέρει τα εξής: 

…. Η επίταξη των ιδιωτών ιατρών αποτελεί έκτακτο μέτρο με προσωρινό χαρακτήρα που στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στη συνδρομή των ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ που τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται υπό πίεση.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να πετύχει την οικειοθελή συμβολή των ιδιωτών ιατρών, αποστέλλοντας το με αριθμ. πρωτ. 97213/16-11-2021 έγγραφό της, σ’ όλους τους ιατρικούς συλλόγους των περιοχών της αρμοδιότητάς της, υπενθυμίζοντάς τους τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες ιατρούς. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα, και ιδιώτες ιατροί υπέγραψαν συμβάσεις και έτσι το μέτρο της επίταξης δεν εφαρμόστηκε στο νομό αυτό.

Υπογραμμίζεται δε πως σε περίπτωση ανυπέρβλητων προβλημάτων υγείας(αναπηρίας, ομάδων υψηλού κινδύνου όπως εγκυμοσύνης, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κλπ), γίνονται αντικαταστάσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του N. 4325/2015 (ΦΕΚ Α 47/11-05-2015) και τις οδηγίες που έχουν δοθεί επί της διαδικασίας της επίταξης.

Όσον αφορά στην ανυπαρξία σχεδιασμού, που αναφέρει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Αναφέρουμε: 

Α)Η ......ανυπαρξία του σχεδιασμού της διοίκησης της 5ης ΥΠε, είναι που ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας , με 327 κλίνες covid και noncovid από τον ιδιωτικό τομέα

B)Η ....ανυπαρξία του σχεδιασμού, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων ανέπτυξε επιπλέον 18 κλίνες ΜΕΘ covid, στην Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λαμία

Γ) Η .....ανυπαρξία του σχεδιασμού είναι εκείνη που προέβη σε πάνω από   382 αναπληρώσεις λόγω αναστολών προσωπικού.

Δ) Η .....ανυπαρξία του σχεδιασμού ανέπτυξε και λειτουργεί πάνω 178 εμβολιαστικές γραμμές.

Ε)Η ......ανυπαρξία του σχεδιασμού είναι εκείνη που μετέτρεψε τις κινητές μονάδες, σε κινητά εμβολιαστικά κέντρα και πραγματοποιεί εμβολιασμούς σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Δ)Η .....ανυπαρξία του σχεδιασμού, σε άμεση σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας, συνδράμει με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, στα Νοσοκομεία μας...

Το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία μας, με την αμέριστη βοήθεια και την κατάθεση ψυχής του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, άντεξε και θα αντέξει στην πίεση που δέχεται καθημερινά.

Ολοι μαζί λειτουργοί του δημοσίου και ιδιώτες δίνουμε καθημερινά μια μεγάλη μάχη από την οποία στο τέλος η μόνη κερδισμένη  θα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σε τέτοιους αγώνες δεν περισσεύει κανείς.