Σε κείμενο που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας, Πέτρος Κρίκης, Ιωάννης Παναγιώτου και Γεώργιος Παπαδούλης αναφέρονται τα εξής:

"Οι καλύτεροι χειροκροτητές του ΝΑΤΟ και του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αποδείχθηκαν η διοίκηση Καλογιάννη όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δ. Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας έφερε για συζήτηση δυο ψηφίσματα σχετικά με την παρουσία 12 αμερικανικών μαχητικών F-15 στην πόλη μας για κοινές ασκήσεις με την Ελληνική πολεμική αεροπορία, όπως φυσικά και την καταδίκη του νέου εγκλήματος κατά του λαού της Παλαιστίνης, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. 

Από τη στάση της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.α., όπως και από αυτές της αντιπολίτευσης που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ακροδεξιοί, στο θέμα της Παλαιστίνης αποδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά η στρατηγική τους σύμπλευση. Αφού αναλώθηκαν σε «γλυκόλογα» για την ειρήνη, πίσω από τα «κροκοδείλια δάκρυα» για τους αμάχους και τα νεκρά παιδιά, επί της ουσίας εξίσωσαν το θύμα με το θύτη, καθώς μιλούσαν για απώλειες και από τις δυο πλευρές.

Καταλήγοντας τελικά να στείλουν στην διαπαραταξιακή ένα ψήφισμα που έφερε η παράταξη της πλειοψηφίας και η οποία αφού αθωώνει επί  της ουσίας τις δολοφονικές επιθέσεις των δέκα ημερών σε Δ. Όχθη και Λωρίδα της Γάζας, αναγνωρίζοντας στο Ισραήλ το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» όπως εξάλλου είναι και η επίσημη θέση της κυβέρνησης, με ευχολόγια ζητάει να σταματήσει η σύγκρουση και να αναγνωριστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ του 1967. 

Εκεί όμως που έδωσαν όλοι τα «ρέστα» τους ήταν στο θέμα της καταδίκης της παρουσίας των αμερικανονατοϊκών γερακιών στην 110 ΠΜ στην πόλη μας. Τι δεν είπαν. Ξεκινώντας από τις  λογοκοπίες του δημάρχου για την ειρήνη και την κατάσταση στην περιοχή, μη βγάζοντας άχνα για τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας και της πόλης μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Και συνεχίζοντας  σε κοινή γραμμή και ρητορική με τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης Καραλαριώτου (ΝΔ), Γούλα και Γαμβρούλα (πασοκογενείς), αναμάσησαν τη γνωστή καραμέλα ότι δήθεν το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει εξωτερική πολιτική, ότι αυτές είναι διακρατικές συμφωνίες που απορρέουν υποχρεώσεις για τη χώρα.

Φυσικά δεν έλλειψε ο απαραίτητος αντικομουνισμός από ορισμένους της παράταξης της ΝΔ, που έφτασαν να θυμηθούν το Αφγανιστάν του 1979, και άλλους που με φαιδρότητες, όπως ο γραφικός ακροδεξιός του δημοτικού συμβουλίου, που δείχνει προτίμηση σε άλλον ιμπεριαλιστή για την ασφάλεια της χώρας, εν προκειμένου την σημερινή Ρωσία. 

Η στάση τους αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά τη σύγκλιση όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων είτε έχουν τον μανδύα του «ανεξάρτητου και του αυτοδιοικητικού» είτε όχι στα δημοτικά συμβούλια.

Απέδειξε ότι στα κρίσιμα για την άρχουσα τάξη της χώρας, δηλαδή τον στόχο για την λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, υπερασπίζονται όλοι τους το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις του που στηρίζουν τη διοίκηση Καλογιάννη και που το τελευταίο διάστημα σήκωναν την παντιέρα της αριστεροσύνης ξανά, εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία ως δια μαγείας από την διαδικασία της ψηφοφορίας που ακολούθησε, συντασσόμενοι με την γραμμή Καλογιάννη και των υπολοίπων για μη έκδοση ψηφίσματος. 

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλούμε το λαό της πόλης να καταδικάσει τη στάση της δημοτικής αρχής και των υπολοίπων της αντιπολίτευσης.

Θεωρούμε ότι είναι ώριμο να βγουν συμπεράσματα από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης για το ρόλο που παίζουν ο δήμαρχος και η δημοτική του αρχή πάνω στα σοβαρά ζητήματα της εμπλοκής και των τεράστιων κινδύνων που απορρέουν απ’ αυτή τη συμμετοχή για την χώρα και την πόλης μας.

Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν «άκρα του τάφου σιωπή» είναι η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας της πόλης μας στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της Επιτροπής ειρήνης Λάρισας και των φορέων αυτή την Κυριακή 23 Μάη στην Πλατεία ΑΤΑ στις 6:30 το απόγευμα."