Εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων μένουν 300 παιδιά σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, Πέτρο Κρίκη και Γιώργο Παζιάνα. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Αγαπητοί γονείς,
Απευθυνόμαστε σε εσάς που είτε καταφέρατε τα παιδιά σας να ενταχθούν σε κάποια δομή των παιδικών σταθμών είτε σε εσάς που ενώ πληρούσατε τα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη του παιδιού σας, δεν πήρατε το πολυπόθητο voucher, λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού του προγράμματος, είτε σε εσάς που τα ταξικά διάτρητα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ δεν σας επέτρεπαν καν να κάνετε αίτηση.
Η κυβέρνηση εν γνώσει της ήρθε και φέτος να πριμοδοτήσει τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς κι έτσι για δεύτερη χρονιά δόθηκαν στους γονείς τα voucher και η υποχρέωση της αναζήτησης παιδικού σταθμού φιλοξενίας για τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και δηλώνει ικανοποιημένη την ίδια στιγμή που σήμερα πολύ περισσότερα από τα επισήμως 55.000 παιδιά έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ! Στο δήμο Λαρισαίων έως τώρα μένουν εκτός 300 παιδιά, ενώ ακόμη και με το πιο θετικό σενάριο της δημοτικής αρχής θα απορροφήσει το 50% μέχρι τον Οκτώβρη. Η κατάργηση του περιορισμού που ίσχυε, σύμφωνα με τον οποίο μία δομή μπορούσε να φιλοξενήσει έως και το 70% των θέσεών της μέσω του προγράμματος, έχει οδηγήσει στο να καλύπτεται σε μια δομή το 100% των θέσεων από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» εκατοντάδες παιδιά και γονείς δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Το αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που βρίσκει άξιο συμπαραστάτη την δημοτική αρχή Λαρισαίων είναι ότι για την περίοδο 2017-2018 από τα ωφελούμενα παιδιά με voucher έχει εγγραφεί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μόνο το 65%! (700/1100) και στα ΚΔΑΠ 400/500. Αυτό μόνο προσωρινά εξασφαλίζει τις θέσεις των 100 εργαζόμενων στο πρόγραμμα, με σοβαρούς κινδύνους μελλοντικά για την ίδια τη λειτουργία των δομών.
Η δημοτική αρχή «της πρώτης φορά αριστεράς» στη Λάρισα αντί να χτυπάει «καμπανάκι κινδύνου», εφησυχάζει εργαζόμενους και γονείς βάζοντας «πλάτη» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε σύμπλευση με τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Νασιώκα, Διαμάντου. Φτάνουν μάλιστα όλοι τους στο σημείο να θεωρούν λαϊκισμό την κατάργηση όλων των τροφείων και την δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή, πρόταση που στηρίζει διαχρονικά και εφαρμόζουν οι εκλεγμένοι κομμουνιστές Δήμαρχοι με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Αγαπητοί Γονείς,
Είναι λοιπόν φανερό, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει τη λειτουργία των δομών, «βαφτίζοντας» τις αλλαγές και τα νέα στοιχεία που έχει εισάγει από πέρυσι στη διαδικασία εγγραφών, ως μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι καμιά οικογένεια κάτω από το όριο της φτώχειας δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Στην πραγματικότητα, όμως, στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά το δικαίωμα της προσχολικής αγωγής, φέρνει εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες σε απόλυτο αδιέξοδο και θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα αρκετών δομών του Δήμου, αλλά και τις θέσεις εργασίας πολλών εργαζομένων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΕΕΤΑΑ ότι μέσα στο Σεπτέμβρη θα δοθούν άλλα 9.000 voucher που επιστράφηκαν ή ακόμη και τις εξαγγελίες τις αρμόδιας υπουργού κ. Φωτίου για τη δημιουργία 45.000 θέσεων στους παιδικούς σταθμούς να υπολογίσει κανείς, αποτελούν «σταγόνα στον Ωκεανό» και δεν καλύπτουν ούτε  το σύνολο των αιτήσεων που αποκλείστηκαν.
Επειδή ο ρόλος των παιδικών σταθμών δεν έχει χαρακτήρα «parking» ώστε να περιορίζεται στη φύλαξη των βρεφών και των νηπίων κατά τις ώρες εργασίας των γονιών, αλλά εστιάζει στην ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, το πρόβλημα απαιτεί άμεση λύση και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου μας. Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της προσχολικής αγωγής δεν εξασφαλίζεται από προγράμματα μιας χρήσης τύπου ΕΕΤΑΑ, ούτε από διαφημιστικές καμπάνιες στους δημότες για να επιλέξουν τον δημοτικό παιδικό σταθμό και όχι των ιδιωτικό.
Η ανησυχία που εκφράσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση όλο το προηγούμενο διάστημα και η πλήρης διαφωνία μας με τις αλλαγές στο πρόγραμμα επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, στο ακέραιο. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση για όλες τις εξελίξεις. Γι΄ αυτό πρέπει πάση θυσία οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι φορείς, όλος ο λαός να γίνει μπροστάρης στον αγώνα αυτό, έτσι ώστε να καταφέρουμε να έχουμε:
 Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλόλητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα στο φαγητό.
 Δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
 Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για ν’ αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση."