Με ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»  το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2016 στην κοίτη του Πηνειού. 450 παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του Ιουλίου να γνωρίσουν την πόλη και την ιστορία της μέσα από περιηγήσεις, επισκέψεις σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους και οργανωμένες δραστηριότητες με στόχο τη χαρά, την έμπνευση, τη δημιουργία και την πηγαία έκφραση των ταλέντων.

Τα παιδιά στον Πηνειό έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν αποδεικνύοντας σε όλους τη ζωντάνια και τη δύναμη της κατασκήνωσης. Μετά από έξυπνες δοκιμασίες, μαντεψιές και πρωτότυπους γρίφους έφτασαν στον κρυμμένο θησαυρό, λαχταριστό παγωτό για όλους από το παγωταζίδικο «Ρωξάνη». Όλες οι κατασκηνωτικές ομάδες, οι «Μέλλισσες», «Τα Φιλαράκια του Αγίου Κωνσταντίνου», οι «Ταξιδευτές», οι «Δρω-μείς της πόλης», οι «Σίφουνες», οι «Χαμογελαστοί παρέα», οι «Εξερευνητές» και οι «Φίλοι εν Δράσει»  έδειξαν ότι η κατασκήνωση χαράσσεται ανεξίτηλα μέσα στην καρδιά και την κάνει να μπορεί να ζει και να ελπίζει μέσα στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Αρκεί να υπάρχει αυτή η «όαση δροσιάς» όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν οι γονείς των συμμετεχόντων παιδιών. 

Παρόντες στην εκδήλωση πολλοί γονείς και ανάμεσά τους ο αναπληρωτής Δήμαρχος Λαρισαίων κος Γιώργος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια της διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Μπαξεβάνου Στ., που σε σύντομο χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στη σημαντική στήριξη των οικογενειών της πόλης μας μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων όλη αυτήν την περίοδο, αλλά και στην μεγάλη συμβολή του προσωπικού όλων εκείνων των δομών που εμπλέκονται στην υλοποίησή τους.  

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» συνεχίζεται και τον Αύγουστο με 380  νέα παιδιά βασισμένο και πάλι στη φιλοσοφία της δημιουργικής απασχόλησης 

Η  Κατασκήνωση συνεχίζεται……