Στο θέμα των απευθείας αναθέσεων αναφέρεται σε κείμενό του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης εξαπολύοντας επίθεση στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
"Ήμουν παρών σε παρελθόντα δημοτικά συμβούλια όταν ό σημερινός δήμαρχος κος  Καλογιάννης  σε υψηλούς τόνους έκανε πολιτικές επιθέσεις στον κο Τζανακούλη ,ο οποίος πάντα με υπομονή εξηγούσε τις διαδικασίες.

Διερρήγνυε  τα ιμάτιά του ο κος Καλογιάννης  και υποστήριζε ότι ποτέ δεν θα έκανε το ίδιο…. Τώρα ξαφνικά   κάνει σε όλους τους συμβούλους μαθήματα διοίκησης και εξηγεί τα ανεξήγητα!!

Το θέμα των απευθείας αναθέσεων με την ΦΥΛΑΞΗ  το έχω θέσει σε ερωτήσεις δύο φορές στην αίθουσα του  Δημοτικού συμβουλίου και απάντηση δεν έλαβα ποτέ! Με περισσευάμενη ειρωνεία ο ίδιος δεν απαντά  ποτέ όπως και οι αντιδήμαρχοί του που εκτελούν εντολές του!
Τώρα οι απευθείας αναθέσεις πάνε σύννεφο !

Όπως  μεταλλάχθηκε η πολιτική  του ΣΥΡΙΖΑ  ,της οποίας είναι οπαδός και ο δήμαρχος Λαρισαίων  έτσι ξαφνικά ο κος Καλογιάννης  ανακάλυψε ότι για λόγους διοίκησης οι απευθείας αναθέσεις είναι επιβεβλημένες ενώ παλιά τις εξοστράκιζε!

Aς μην ξεχνάμε  και το  Πάρκο των ευχών  πιο πρόσφατα όπου το σχεδίαζε η δημοτική αρχή για 4 χρόνια και τελικά φτάσαμε να περάσουμε το τελευταίο δίμηνο  σε σειρά αναθέσεων  με τη διαδικασία του κατ επείγοντος ως και να μην γνώριζε η δημοτική αρχή πότε «πέφτουν» τα Χριστούγεννα !
Επίσης ποτέ ο κος Καλογιάννης δεν απάντησε για τα 13000 ευρώ που περάστηκαν για παράλληλες εκδηλώσεις στη AGROTICA. Εκδηλώσεις που δεν μάθαμε ποτέ ποιες ήταν ή αν παραμείναν στα χαρτιά! Λογοδοσία δεν έγινε ποτέ! Κάποτε έλεγε ως αντιπολίτευση : «ούτε ένα ευρώ χωρίς λογοδοσία».
Και άλλα πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για την «μετάλλαξη» του δημάρχου Καλογιάννη πριν και μετά την ανάληψη της εξουσίας .Αντί να απαντά φυσικά επί του πρακτέου προτιμά νε τροφοδοτεί τον ανεμιστήρα  με λάσπη όπως είδαμε και με την κα Καραλαριώτου! Ευτυχώς οι δημότες Λαρισαίοι ,παρακολουθούν συζητούν και κρίνουν!"