Για το θέμα των πεζοδρομίων λάβαμε και δημοσιεύουμε σχετική επιστολή του δημοτικού συμβούλου Λαρισαίων κ. Μάριου Ξηρομερίτη.
Αναλυτικά:
"Σύμφωνα με το όσα ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο  Λαρισαίων, ο κύριος Καλογιάννης τώρα ψάχνει να ρίξει ευθύνες σε αυτούς που πάνε να του βάλουνε  «τρικλοποδιές» για τα πεζοδρόμια .  Ξεχνάει φαίνεται την τακτική που ο ίδιος ακολουθούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν αγόρευε από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης.  Έτσι στην εισήγηση του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο  κατηγόρησε άδικα συνδημότες μας και πολύ περισσότερο εκείνους που μένουν στο επίμαχο κομμάτι της  οδού Μανδηλαρά, το ΤΕΕ που εξέφρασε τις απόψεις του καθώς και εμάς τους αντιπολιτευόμενους που ασκούμε κριτική και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που όπως μας τα υποδεικνύουν καθημερινά οι συνδημότες μας. Είναι γνωστή η τακτική του Δημάρχου να βάζει στο κάδρο όλους εκείνους που διαφωνούν μαζί του και όσους τολμούν να τα εκφράσουν διαφορετική άποψη. Στη γραμμή αυτή άλλωστε κινείται και ο κομματικός φορέας που υποστηρίζει σε όλα τα θέματα που η κοινή γνώμη αντιδρά και διαφωνεί.
Και επειδή διανύουμε και περίοδο μουντιάλ ο κύριος  Καλογιάννης  δυστυχώς αποδεικνύεται μετρ στα αυτογκόλ. Αλήθεια Δήμαρχε όταν έγινε η διαβούλευση ή όταν περνούσαν στις αρμόδιες επιτροπές τα σχέδια αυτά πόσοι από σας γνωρίζατε τι ισχύει και τι προβλέπει η νομοθεσία; Ενημερωθήκατε από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Οι συμπολίτες μας θυμούνται μόνο με πόσες φανφάρες παρουσιάσατε τα έργα βιτρίνας χωρίς ποτέ να μιλήσετε για την ουσία των έργων και το πώς θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της πόλης μας στη καθημερινότητα τους.  Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αναζητά εξιλαστήρια θύματα στους φορείς ,τους πολίτες, την αντιπολίτευση και γενικότερα σε όποιον έχει αντίθετη άποψη.
Κύριε Καλογιάννη , αν υπήρχαν νομικά θέματα ή προβλήματα με τη ΔΕΗ και τα δέντρα  στην οδό Μανδηλαρά ή οπουδήποτε αλλού δε θα ήταν σωστό πρώτα να λύσετε αυτά τα θέματα; Δε θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι πριν προβείτε στη δημοπράτηση των έργων; Με ποια κριτήρια έγιναν οι συγκεκριμένες επιλογές;
Μήπως κάποιες από τις οδούς αυτές,  είχαν πρόσφατα διαμορφωθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δεν ήταν απαραίτητο το λίφτινγκ; Κατανοούμε την πίεση που αισθάνεστε από την απραξία της τετραετίας, ο πανικός σας είναι πλέον ορατός και μέσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενόψει των εκλογών και  μάλλον ο συνδυασμός αυτός σας οδήγησε με βιασύνη και προχειρότητα να ξεκινήσετε τα έργα αυτά στο κέντρο της πόλης. Ας μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία των Δημοτών που όσο τα έργα θα συνεχίζονται τόσο αυτή θα μεγαλώνει."