Ξεκίνησαν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας και στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας για την  “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας” η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το  Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την Διεύθυνση Α/θμιας  και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να φέρουν τους μαθητές κοντά στο βιβλίο και στη βιβλιοθήκη και να τους εξοικειώσει με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης και εσωτερικής εμπειρίας.

Προσκαλεσμένοι αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας από όλη την Ελλάδα δίνουν το παρόν σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδικό βιβλίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.
Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο νέο Παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, στο Χατζηγιάννειο, τη συγγραφέα Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη σε μια παρουσίαση των βιβλίων της “Δράκος Καλοκάρδιος” εκδ. Κόκκινη Κλωστή και “Η Πασχαλίτσα της Αγάπης” εκδόσεις Παρρησία. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται αύριο ως εξής:
-   ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ “ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ” - ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνάντηση με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Κώστα Στοφόρο και συζήτηση γύρω από τα βιβλία του “Η Πέμπτη πόλη των Δωριέων”, εκδόσεις Κέδρος (για μαθητές Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού) και “Ο Κώδικας της Λέρου”, εκδόσεις Κέδρος (για μαθητές Α’ Γυμνασίου).
-    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Ηρ. Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου)
Η συγγραφέας Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου αφηγείται στους μικρούς μαθητές λαϊκά παραμύθια μέσα από το βιβλίο της «Παραμύθια μύθια, αλήθεια», εκδόσεις Περίπλους (για μαθητές Α’-ΣΤ’ Δημοτικού). Στο χώρο της βιβλιοθήκης.
-    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Κάρλας 47 & Λαζαρίδη)
Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη συναντά μαθητές και συζητούν για τα βιβλία της “Ο Λυποπόταμος”, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (για μαθητές Α’-Β’ Δημοτικού) και “Η Ρουμπίνη των δασών”, εκδόσεις Μεταίχμιο (για μαθητές Γ’-Δ’ Δημοτικού). Στο χώρο της βιβλιοθήκης.
-    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Σ.ΖΑΖΙΑ» -ΧΑΡΑΥΓΗ
(Τέρμα Ροδόπης)
Η συγγραφέας Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση αφηγείται  πασχαλινές ιστορίες στους μικρούς μαθητές (για μαθητές Α’ - Δ’ Δημοτικού). Στο χώρο της βιβλιοθήκης. 
-    ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
(Ευριπίδου & Τσαρούχα)
Ο συγγραφέας-ηθοποιός-σκηνοθέτης Βαγγέλης Κολώνας αφηγείται πρωτότυπα πασχαλινά παραμύθια σε μαθητές δημοτικού (για μαθητές Α’-ΣΤ’ Δημοτικού). Στο χώρο της βιβλιοθήκης.