Ανοίγει τις πύλες του σήμερα Κυριακή 4 Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο, το 4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θ. Αγγελόπουλος», την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης και χαιρετισμό θα απευθύνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος  Σάπκας. 

Το Πανόραμα,  διοργανώνει  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας,

Φέτος, το Πανόραμα θα είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένο, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν και να μιλήσουν με το κινηματογραφόφιλο κοινό, σπουδαίοι σκηνοθέτες, παλιοί και νέοι, όπως ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος στον οποίο είναι αφιερωμένο, ο Δημήτρης Αθανίτης, ο Παναγιώτης Καρκανεβάτος, η Μαρία Ντούζα, η Μαργαρίτα Μαντά κ.ά., αλλά και ηθοποιοί όπως ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Ελένη Καστάνη, Ελένη Ροδά και πολλοί άλλοι.

Όπως πάντα, η πρώτη ημέρα του Πανοράματος είναι αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλο.

Έτσι, αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, θα μιλήσει ο Χρήστος Σκυλλάκος, κριτικός κινηματογράφου, με θέμα: “Η μνήμη στο χρόνο, στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου".

Θα προβληθεί η ταινία “Η σκόνη του χρόνου” του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Θα παρευρεθούν οι κυρίες Φοίβη και Ελένη Αγγελοπούλου.

Αύριο Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 7.00μ.μ.θα προβληθεί η ταινία  “Δεκαπενταύγουστος”.  

Ελληνική δραματική ταινία του 2001 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Το τραγούδι της ταινίας είναι σε μουσική του Άκη Δαούτη, σε στίχους του Τάκη Συρέλλη και το ερμηνεύει η Γλυκερία. Πρωταγωνιστεί η Ελένη Καστάνη και ο Ακύλλας Καραζήσης. Η ταινία βραβεύτηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Επίσης, επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ελένη Καστάνη.

Στις 9.15μ.μ. το Πανόραμα θα βραβεύσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνο για την πολυετή προσφορά του στον πολιτσιμό. 

Τέλος, στις 9.30μ.μ. θα προβληθεί η ταινία “Καμία συμπάθεια για το διάβολο” του Δημήτρη Αθανίτη, με τους: Λένα Κιτσοπούλου, Κώστας Καζανάς, Πάνος Θανασούλης, Γιώργος Κοτανίδης. 

Μια φανταστική ιστορία έρωτα και θανάτου στην Αθήνα του μέλλοντος, όπου ένας ταμίας σούπερ-μάρκετ ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή σερβιτόρα που μόλις έχει βγει από τη φυλακή. Όταν εκείνη πεθαίνει από ναρκωτικά, ο ήρωας κάνει τα πάντα για να την ξαναβρεί: ένα ταξίδι μέχρι την Κόλαση. 

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε Βραβείο Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.