Κρίσιμα θεωρούνται τα δυο πρώτα 24ωρα για τον 14χρονο μαθητή που χτυπήθηκε χθες το απόγευμα απο κεραυνό, όταν ξέσπασε καταιγίδα την ώρα της προπόνησης της ομάδας του.

Ο 14χρονος κεραυνοβολήθηκε στην κυριολεξία ενώ βρίσκονταν κάτω απο τα δοκάρια και πριν προλάβει να απομακρυνθεί απο τον αγωνιστικό χώρο.
Από την πρώτη στιγμή κοντά του βρέθηκαν ο προπονητής και ο πρόεδρος της ομάδας οι οποίοι του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Ασθενοφόρο μετέφερε το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και κατάφεραν μετά από τινάνεια προσπάθεια να το επαναφέρουν.
Διασωλημένος ο 14χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου και δίνει μάχη για τη ζωή του. Οι γιατροί θα προσπαθήσουν αύριο να τον ξυπνήσουν προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της βλάβης στον εγκέφαλο του.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που κρέμονται απο τα χείλη των γιατρών ενω στο πλευρό τους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή παράγοντες και άνθρωποι της ομάδας.
Η τραγική ειρωνία είναι πως η χθεσινή ήταν η τελευταία προπόνηση για τη σεζόν και σήμερα τα παιδιά επρόκειτο να αναχωρήσουν για κατασκήνωση στην Πιερία. Το τραγικό συμβάν έχει συγκλονίσει και παγώσει πλέον τους πάντες.
Στο μεταξύ μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει και ο 21χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σκάγια αεροβόλου όπλου χθες το μεσημέρι στην αυλη του σπιτιού του στη Φαλάνη. Η αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες του συμβάντος ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ατύχημα κατά την προσπάθεια του νεαρού να απομακρύνει με το όπλο, πουλιά από την αυλή του.

ert.gr