«Τιμάμε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών, που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, κατέθεσαν ολόκληρη τη ζωή τους στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές», σημείωσε στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΚΚΕ για την αποκάλυψη του Μνημείου στο Μεζούρλο της Λάρισας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, 

«Τιμάμε τους εκατοντάδες εκτελεσμένους ήρωες την περίοδο 1941-1950. Εμπνεόμαστε από τη θυσία τους, διδασκόμαστε από τον αγώνα τους και συνεχίζουμε την πάλη για να δικαιωθεί το όραμά τους, η πάλη, η θυσία τους, για να νικήσει τελικά ο λαός», πρόσθεσε, εκφράζοντας την βεβαιότητα του Κόμματος, ότι «οι "μέρες του θερισμού" που προσδοκούμε όλοι και όλες εμείς, η σημερινή νέα γενιά, "θα 'ρθουν"». 

Αμέσως μετά την ομιλία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο που έχει στηθεί στο Μεζούρλο, για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που εκτελέστηκαν εκεί την περίοδο 1941- 1944 και 1946-1950. 

Η εκδήλωση για την αποκάλυψη του Μνημείου του ΚΚΕ στο Μεζούρλο της Λάρισας ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιώργου Χαρίτου, γραμματέα της ΤΕ Λάρισας και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που παραδόθηκε στον Δ. Κουτσούμπα, για το Αρχείο του Κόμματος, ένας κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο κατά την διάρκεια των εργασιών για την ανέγερση του Μνημείου.

Ακολούθησε συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

902.gr