Η αγοραστική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο και επειδή… των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αρκετοί είναι οι καταναλωτές που φρόντισαν έγκαιρα να κάνουν τις παραγγελίες τους για το Πασχαλινό τραπέζι.
Άλλωστε, αυτή ήταν και η συμβουλή των κρεοπωλών προς τους πελάτες τους αν και υπάρχει επάρκεια σε όλα τα κρέατα.
Οι παραγγελίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, με τις τιμές των αμνοεριφίων να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.
Οι καταναλωτές, ωστόσο, ψωνίζουν συγκρατημένα και… στοχευμένα.  Τα ντόπια αρνιά και κατσίκια στη Λάρισα κυμαίνονται από 8 έως 9 ευρώ το κιλό το αρνάκι και το κατσικάκι από 8,50 έως 9,50 ευρώ.
Η πιο απλή ένδειξη τώρα για να ξεχωρίσετε το ντόπιο είναι η σφραγίδα, καθώς τα εγχώρια κρέατα έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής καστανή. Από τη στιγμή που το κρέας έχει την σφραγίδα της ελληνικής παραγωγής, ο καταναλωτής θα πρέπει να δει τη λέξη «HELLAS», «ΕL», ή «GR», κάτι που θα πιστοποιεί ότι είναι ελληνικό. Το σχήμα της σφραγίδας δηλώνει το είδος του ζώου, δηλαδή το αρνί έχει σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου, αλλά το αρνάκι γάλακτος και το κατσικάκι γάλακτος έχουν σφραγίδα σε σχήμα παραλληλόγραμμου. Για το βιολογικό κρέας, πρέπει να υπάρχει και το καρτελάκι του οργανισμού πιστοποίησης, που εγγυάται ότι πραγματικά το κρέας είναι βιολογικό.
Η αγορά έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για ακόμη μια χρονιά και τόσο τα αμνοερίφια, όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα που καταναλώνονται τις ημέρες του Πάσχα, περιμένουν τους καταναλωτές στους γάντζους και τους πάγκους των κρεοπωλών.

thessaliatv.gr