Οκτώ συνολικά δένδρα έκοψε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η Δημοτική Υπηρεσία Πρασίνου, καθώς είχαν παρουσιάσει στο σύνολό τους σημάδια έντονης σήψης, κάτι που ελλόχευε κινδύνους ακόμη και για ατυχήματα.

Οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Πρασίνου επισημαίνουν ότι είχε ληφθεί η απόφαση κοπής των δένδρων ήδη από τον Μάιο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από το αρμόδιο συνεργείο, με τους περαστικούς πάντως να απορούν για την κοπή των δένδρων που πρόσφεραν την σκιά τους στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας εδώ και χρόνια.

Ωστόσο ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αντικατάστασής τους, όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας, με τις υπάρχουσες δενδροδόχους να κλείνουν και να ανοίγουν νέες. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός των δένδρων να αυξηθεί.
Κοπές δένδρων θα γίνουν για τον ίδιο λόγο και στην Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου στην περιοχή των Ταμπάκικων, αύριο Παρασκευή, ενώ και τα δένδρα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου θα αντικατασταθούν στο άμεσο μέλλον, αφού αρκετά από αυτά έχουν ήδη κριθεί ακατάλληλα.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)