Την αντίδρασή τους εκφράζουν οι καταστηματάρχες των παραλίων του νομού Λάρισας στην απόφαση της περιφέρειας Θεσσαλίας να διοργανώσει το πρώτο Σαββατόβραδο του Αυγούστου, στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, τη μεγάλη δωρεάν  συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Με θέα το Αιγαίο».
Σε ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν προτείνει να γίνονται οι συναυλίες στις αρχές ή το τέλος του καλοκαιριού ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν, χωρίς όμως να εισακουστούν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών ν. Λάρισας:
«Αναμφίβολα θεσμοί όπως αυτός «Με θέα το Αιγαίο», που οργανώνει  η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και την ανάπτυξη του πολιτισμού στα παράλια, μας βρίσκει υποστηρικτές. Μάλιστα, χρόνια τώρα, ζητούμε να συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό του και έχουμε καταθέσει σχετικές προτάσεις στις τοπικές αρχές, για την ανάπτυξη δράσεων στα πλαίσια αυτού, άσχετα αν δεν κληθήκαμε ποτέ.
Φέτος βιώνουμε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, στα παράλια του νομού Λάρισας, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της συνεχιζόμενης οικονομικής στενότητας των Ελλήνων. Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την επιχειρηματική δραστηριότητα στα παράλια, όπου μένουν ακόμη λίγα Σαββατοκύριακα για να δουλέψουν, πριν το κλείσιμο της σεζόν, οι διοργανωτές του θεσμού αποφάσισαν την πραγματοποίηση μιας συναυλίας με γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια και με δωρεάν είσοδο στο λιμάνι του Αγιοκάμπου το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, καταδικάζοντας να ζήσουν ακόμη μια «νεκρή μέρα» τα καταστήματα (καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια).
Δεν διαφωνούμε με τη διοργάνωση συναυλιών στα παράλια, αλλά θεωρούμε ότι ειδικά φέτος, τόσο η επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής της, όσο και ο τόπος που θα τη φιλοξενήσει, αποτελούν τροχοπέδη στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και μας ακυρώνει.
Αν πραγματικά οι τοπικοί φορείς στήριζαν την επιχειρηματικότητα (που με κάθε αφορμή και λόγο διατυμπανίζουν ότι στηρίζουν), ώστε να ορθοποδήσουν οι νέοι και να βρουν δουλειά στον τόπο τους, με ποια λογική σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τη «χτυπούν»;
Έχουμε κάνει προτάσεις, για μεταφορά των ημερομηνιών των συναυλιών, στις αρχές ή στο τέλος του καλοκαιριού, ώστε με αυτόν τον τρόπο να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.
Θεωρούμε παράλληλα ότι και ο χώρος του λιμανιού είναι ακατάλληλος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς ενέχει κινδύνους, για την ασφάλεια των επισκεπτών.
Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε να γίνει η συναυλία σε έναν χώρο, σε κεντρικό σημείο του Αγιοκάμπου ή σε άλλου παραλιακού οικισμού, ώστε να τονώσει και την κίνηση των επισκεπτών;
Επίσης, θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται στα πλαίσια του εν λόγω καλοκαιρινού θεσμού, θα πρέπει να μοιραστούν δίκαια σε όλους τους παραθεριστικούς οικισμούς, ώστε να εκπληρώνει τον στόχο του, για ενίσχυση της τουριστικής κίνησης σε όλο τον παραλιακό άξονα και στα ορεινά χωριά.
Δεν είμαστε απέναντι. Επιζητούμε μια υγιή συνεργασία, με τους τοπικούς φορείς, σε οτιδήποτε προάγει τον τουρισμό και τον πολιτισμό, διατεθειμένοι να συμβάλλουμε από τη μεριά μας όσο μπορούμε.
Είμαστε μέρος της οικονομίας αυτού του τόπου και τουλάχιστον μας αξίζει μία άποψη».