Κοντά στους προσκόπους βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Θανάσης Παιδής, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει την δράση που ανέπτυξαν σε συνεργασία με την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας. 

Στο πλαίσιο του JamboreeonTheAir& Jamboree on the Internetτα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές από τη Λάρισα επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτων  με φίλους τους προσκόπους σε διαφορά μέρη της Ελλάδας, όπως επίσης με τη Μάλτα και με το μακρινό Ρέικιαβικ της Ισλανδίας , ενώ ήταν μια και μια άριστη δοκιμή  για την λειτουργία των αναμεταδοτών του συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας που είναι πολύ χρήσιμοι  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ο Θανάσης Παιδής συνεχάρη τους προσκόπους που με χαρά και ενδιαφέρον έλαβαν μέρος στη δράση όπως επίσης και τους Παναγιώτη Κορδά - Έφορο Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας , Δημήτρη Λαμπρούλη – Αρχηγό των συμμετεχόντων από το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, Θανάση Κακαδιάρη - πρόεδρο της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας (ΕΡΘΕ) και Βασίλειο Μελίγκα- μέλος της ΕΡΘΕ. 

Ο Θανάσης Παιδής δήλωσε τα εξής:

«Ο εθελοντισμός στις μέρες μας είναι απαραίτητος όσο ποτέ... Ειδικά στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπου οι προκλήσεις είναι συνεχείς εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων όπως και των γεγονότων που απαιτούν δράση με παράλληλη στήριξη των πληγέντων συμπολιτών. 

Οι Πρόσκοποι και οι Ραδιοερασιτέχνε ςέχουν σταθερή παρουσία και αναντικατάστατη προσφορά σε κάθε στιγμή που θα απαιτηθεί να συνδράμουν στην Πολιτική Προστασία.

Η τεχνογνωσία που διαθέτουν, όπως και η διάθεση για αρωγή σε όλα τα γεγονότα που κρίνεται απαραίτητο, αποτελούν συστατικά στοιχεία της θετικής δράσης τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για κάθε μια μάχη που δίνουν στο πλευρό του πληγέντα πολίτη τους αξίζει ένα μεγάλο και θερμό μπράβο.

Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε πάντα κοντά τους, ώστε πέρα από την ηθική υποστήριξη, να έχουν όλα εκείνα τα εργαλεία που θα τους επιτρέπουν να είναι σταθερά παρόντες σε κάθε κάλεσμα που θα προκύψει στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο οικοδομείται έμπρακτα η κοινωνία της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού που τόσο έχουμε ανάγκη» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.