Σοκάρει η μαρτυρία του Διευθυντή της Μονάδας εντατικής θεραπείας του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας Απόστολου Κομνού. Όπως αποκαλύπτει στο iefimerida.gr δικηγορικά γραφεία έχουν στησει «φάμπρικα» μηνύσεων κατά νοσοκομείων και γιατρών και προτρέπουν πολίτες να στραφούν εναντίον τους για να πάρουν αποζημιώσεις.

«Αντιεμβολιαστική μπίζνα σε βάρος των γιατρών»

«Εδώ στην Λάρισα η μονάδα μας είναι από το 1997. Ο κόσμος μας γνωρίζει. Μας λένε λοιπόν οι πολίτες, συγγενείς ασθενών οι οποίοι κατέληξαν στην μονάδα μας, ότι τους παίρνουν δικηγορικά γραφεία για να στραφούν εναντίον των γιατρών και του νοσοκομείου για να πάρουν αποζημιώσεις και τέτοια εξωφρενικά πράγματα. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Λάρισα. Έχουν στήσει “μπίζνα” σε βάρος των γιατρών και των νοσοκομείων με αφορμή την πανδημία» σημειώνει ο κ. Κομνός και προσθέτει:

«Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που συνέβη εδώ στο νοσοκομείο αφορά σε δικηγόρο ο οποίος επικοινωνούσε με την κόρη και την γυναίκα ασθενούς και τις προέτρεπε να μην επιτρέψουν την διασωλήνωση του ανθρώπου τους. Εμείς φυσικά καλέσαμε τον εισαγγελέα τον ενημερώσαμε και ενημερώσαμε και τον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος υπέγραψε να διασωληνωθεί. Ο άνθρωπος ήταν σύμφωνος. Ήθελε να διασωληνωθεί αλλά ο δικηγόρος πίεζε. Στην συνέχεια ο ίδιος δικηγόρος πίεζε τους συγγενείς να κάνουν νεκροτομή για να αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος που κατέληξε δεν είχε κορωνοϊό»

«Εμπιστευτείτε τους γιατρούς»

Με την κοινωνία της Λάρισας να παρακολουθεί σοκαρισμένη την είδηση ότι σήμερα δύο άνδρες ηλικίας 65 και 64 ετών έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό, αρνούμενοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ο Απόστολος Κομνός απευθύνει έκκληση στους πολίτες τις περιοχής να εμβολιάζονται, να εμπιστεύονται τους γιατρούς και να μην ακούν τις συμβουλές τσαρλατάνων και θρησκόληπτων:

«Οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν αυτοί οι οποίοι φοβούνται να εμβολιαστούν και είναι μεγάλη κατηγορία. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που αρνούνται τον εμβολιασμό για θρησκευτικούς λόγους. Υπάρχει μεγάλη θρησκοληψία στην περιοχή μας και έχουμε δει πολύ κόσμο να αρνείται την διασωλήνωση και να πεθαίνει στις μονάδες επειδή έτσι θέλει ο Θεός. Και το θέλει και η οικογένεια. Και υπάρχει και η τρίτη κατηγορία, που είναι και η πιό επικίνδυνη είναι με τους ανθρώπους που ακούνε διαφόρους σε κάτι περίεργα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, ότι από άλλα αίτια πεθαίνει ο κόσμος, δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό, δεν πιστεύουν στην διασωληνωση. Αυτοί είναι που μυνήουν γιατρούς μυνήουν νοσοκομεία. Είναι επικίνδυνοι.»

«Μην ακούτε τους τσαρλατάνους»

Καταλήγοντας ο κ. Κομνός επισημαίνει:

«Εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη του ασθενούς προς τον γιατρό του είναι αδύνατον να κάνεις ιατρική. Πως μπορείς να κάνεις ιατρική κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Προτρέπω τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην ακούνε τους τσαρλατάνους. Η επιστήμη είναι πάνω από όλα. Να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Να έχουν εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Αφιερώνουμε ώρες ολόκληρες και δίνουμε μάχες για αυτά τα περιστατικά. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κερδίσουν την μάχη με τον κορωνοϊό.

Όσοι θέλουν να μείνουν σπίτι στην πρώτη φάση να ακούν τον γιατρό τους. Να μετρούν την αιμοσφαιρίνη τους. Όταν αυτή πέσει κάτω από το 94 να πηγαίνουν αμέσως στο νοσοκομείο. Και να εμπιστευτούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

iefimerida.gr