"Στόχος μας είναι να περάσουμε σταδιακά από τις επιδοματικού χαρακτήρα ενισχύσεις της παραγωγής, που αποτέλεσαν κυρίαρχο συστατικό της πολιτικής σε εθνικό επίπεδο τις προηγούμενες δεκαετίες, σε αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις που θα δημιουργούν συνθήκες βελτίωσης της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, συνθήκες δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων καθώς και ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών.  

Και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης πιστεύουμε ότι μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή καθώς διαθέτει τον ολοκληρωμένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά και τους απαραίτητους πόρους για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και την μεταστροφή του παραγωγικού μας προτύπου".

Τα παραπάνω επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της ενημερωτικής εκδήλωσης με αντικείμενο τη συνεργασία και την καινοτομία μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.