Με Λαρισαίους μέλη του κινήματος της αγοράς καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες συναντήθηκε το Σάββατο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να τερματίσει ένα θεσμό που έχει στηρίξει τα μέγιστα την Ελληνική κοινωνία, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, σε χαμηλές τιμές.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης συζήτησε με τους κ.κ. Κώστα Κέδρα και Θανάση Γκιάτα, οι οποίοι από την πλευρά τους εξήγησαν πως «ο θεσμός της Αγοράς Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες είναι πολύ σημαντικός γιατί δίνει την ευκαιρία στους ντόπιους παραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές σε καλύτερες τιμές και για τις δύο πλευρές, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν φθηνότερα ποιοτικά προϊόντα του τόπου τους καιοι παραγωγοί έχουν μια εναλλακτική δυνατότητα να διαθέσουν ένα μέρος της παραγωγής τους χωρίς τους μεσάζοντες, καρπωνόμενοι οι ίδιοι και οι καταναλωτές τα υπερκέρδη που θα εισέπρατταν οι μεσάζοντες.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι, ότι πάρα πολλές άπορες οικογένειες εξασφαλίζουν δωρεάν προϊόντα, καθώς μέσα στους όρους της λειτουργίας της αγοράς καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, είναι η δωρεά ενός ποσοστού της συναλλασσόμενης ποσότητας στα Δωρητήρια Τροφίμων των κινημάτων και μέσω αυτών, στους δικαιούχους! Και στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, η βοήθεια αυτή είναι πολύ σημαντική για αυτές τις οικογένειες!»

Από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πως «οι αγορές καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες εμφανίστηκαν σε μία εξαιρετικά δυσμενή περίοδο για τη χώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και αποτέλεσαν πυλώνα στήριξης εκείνων των συμπολιτών μας που πλήττονταν περισσότερο από κάθε άλλο. Είναι ένας θεσμός – κατάκτηση των κινημάτων της αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς που η κυβέρνηση με προφάσεις εν αμαρτίαις επιχειρεί να θανατώσει. Είμαστε πάντα με το δίκιο των πολλών και αυτή τη φορά η δικαιοσύνη βρίσκεται στο συμφέρον της κοινωνίας και όχι των μεσαζόντων και των κερδοσκόπων, στους οποίους ο υπουργός κ. Γεωργιάδης κλείνει το μάτι. Θα μας βρουν μπροστά τους».