Με αφορμή τις πληροφορίες περί «κλειστής» σύσκεψης αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, με την παρουσία μόνον των κυβερνητικών βουλευτών του νομού Λάρισας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Στις 23 Δεκεμβρίου, μόλις δηλαδή μερικές ημέρες πριν, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για το έργο του νέου δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, ζητώντας τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του νομού, ανεξαρτήτως κόμματος.

Στο τέλος αυτής της σύσκεψης όπου ο κ. Αγοραστός ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης διαπιστώνοντας τεράστια προβλήματα στην ολοκλήρωση των μελετών του έργου, κατόπιν πρότασης του συναδέλφου βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, ώστε άπαντες οι βουλευτές και οι δύο δήμαρχοι Νίκαιας και Φαρσάλων, μαζί με τον περιφερειάρχη να ενημερωθούν για το θέμα.

Με λύπη πληροφορήθηκα όμως σήμερα, πως ο κ. Αγοραστός έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του αυτή τη δημόσια συμφωνία και με δική το πρωτοβουλία, ορίστηκε για αύριο Πέμπτη ραντεβού με τον κ. Καραμανλή με… ιδιαίτερες προσκλήσεις, αφού θα συμμετάσχουν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές και ίσως οι δύο δήμαρχοι.

Αν ο κ. Αγοραστός έχει την εντύπωση πως οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού είναι μαριονέτες στα προσωπικά του σχέδια, είναι γελασμένος.

Πρόκειται για μία ανεκδιήγητη στάση που δείχνει τον πανικό του Περιφερειάρχη, ο οποίος προφανώς βλέποντας τις κυβερνητικές αντιδράσεις στο χριστουγεννιάτικο «ξεσπάθωμά» του, επιχειρεί να ανακρούσει πρύμναν και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, χαϊδεύοντας τα αυτιά του υπουργού που προ μερικών ημερών εξέθετε.

Είναι όμως έκθετος ανεπανόρθωτα στην κοινωνία του νομού Λάρισας. Ντροπή."