Πράξη έγινε η πρόσφατη πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη, με στόχο να δοθεί πρόσβαση στο δημόσιο τομέα, στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ή ομιλίας.

Ο κ. Κόκκαλης είχε προαναγγείλει το «άνοιγμα» του πολιτικού του γραφείου και σε άτομα με προβλήματα ακοής καθώς πλέον δύο φορές το μήνα θα βρίσκεται  διερμηνέας προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συζητούν τους προβληματισμούς και να καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες Σάββατο, με την επίσκεψη του προέδρου και του ταμία του Συλλόγου Κωφών – Βαρήκοων Λάρισας κ.κ. Θανάση Ρέτζιου και Θανάση Γκανά αντίστοιχα.

«Με την πρωτοβουλία μου θέλω να αναδείξω την αναγκαιότητα για πρόσβαση των ατόμων που αντιμετωπίζουν θέματα ακοής και ομιλίας στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας. Ελπίζω κι εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές σε όλο το δημόσιο,  ώστε να καταπολεμηθούν οι ανισότητες» τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός καλωσορίζοντας τα δύο μέλη της διοίκησης του Συλλόγου.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που στείλατε στο σωματείο μας και για την πρωτοβουλία σας. Πραγματικά η κουλτούρα των κωφών θέλει κι έχει ανάγκη αυτή την προσβασιμότητα σε διάφορους τομείς» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρέτζιος. 

Με την πολύ τιμή βοήθεια της διερμηνέα κ. Εύης Ορφανίδου, ακολούθησε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση. Τέθηκαν αναλυτικά τα μείζονα θέματα που απασχολούν τα άτομα με προβλήματα ακοής, κυρίως σε ότι αφορά την προσβασιμότητα στο δημόσιο τομέα, αλλά και την παροχή ίσων ευκαιριών σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνάντηση:

https://www.youtube.com/watch?v=JAwXBrN1vn8

«Ήταν πραγματικά μία εξαιρετική συνάντηση. Χάρηκα ιδιαίτερα που είχα την ευκαιρία να αφουγκραστώ με αμεσότητα τα προβλήματα των συμπολιτών μου και να συζητήσω μαζί τους, τρόπους για την επίλυσή τους. Να είναι βέβαιοι πως αυτό είναι μόνον η αρχή και πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να προωθήσω τα αιτήματά τους στα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Ελπίζω η πρωτοβουλία μου να βρει μιμητές γιατί η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων δεν έχει ούτε κόμμα, ούτε ιδεολογία. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς και ευθύνης για όλους μας» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης.