«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, από την ισοπέδωση των εναπομεινασών εργασιακών κατακτήσεων, μέχρι το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, επιχειρεί να φέρει στη δημόσια εκπαίδευση ένα αναχρονιστικό και επικίνδυνο νέο θεσμικό πλαίσιο».

Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωση του για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμπληρώνει επίσης τα εξής: «Από την επαναφορά της διαγωγής που μας ξυπνάει τις μνήμες του τεντιμποϊσμού, μέχρι την περί «αριστείας» αντίληψη που δεν είναι τίποτε άλλο από μία κεκαλυμμένη προσπάθεια παρείσφρησης του βαθέως νεοφιλελευθερισμού στο εκπαιδευτικό μοντέλο της χώρας.

Θα ήταν απλά όλα τα παραπάνω αντιπολιτευτικές κορώνες ίσως, εάν η κυβέρνηση δεν αγνοούσε επιδεικτικά τις χιλιάδες παρατηρήσεις της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και όλων των φορέων της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πέταξαν και το τελευταίο φύλο συκής. Οι βαρύτατες καταγγελίες σκληροπυρηνικών στελεχών της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Ο νεοφιλελεύθερος σκοταδισμός στην αναμπουμπούλα χαίρεται.»