Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε περιοχές της Λάρισας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψη που πρωθυπουργού σήμερα σε Δαμάσι και Φάρσαλα επιβεβαίωσε ότι έχουμε ως χώρα μία κυβέρνηση επικοινωνίας και εικόνας και όχι ουσίας και επίλυσης των προβλημάτων.

Θα περίμενε κανείς στο κατ’ ελάχιστο από τον κ. Μητσοτάκη να δείξει σύνεση και εγκράτεια στις δηλώσεις του απέναντι σε ανθρώπους που είτε μένουν ακόμη σε κοντέινερ, είτε βλέπουν με φόβο το χειμώνα να έρχεται αφού οι ζωές τους, τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους παραμένουν ανοχύρωτα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία «σχέση εμπιστοσύνης κράτους - πολιτών» που όπως είπε «αποκαθίσταται όταν τα λόγια γίνονται έργα». Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει.

Πέρα από το σχολείο στο Δαμάσι που άπαντες γνωρίζουν ότι έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία και κεφάλαια, τα χαλάσματα μόλις προ ημερών άρχισαν
να απομακρύνονται από τη σεισμόπληκτη περιοχή, ενώ πολλές οικογένειες ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες, σε κοντέινερ, σα νομάδες μίας άλλης εποχής.

Την ίδια ώρα, στα Φάρσαλα ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να μη κληθούν στη σύσκεψη που έγινε εκπρόσωποι των πληγέντων χωριών από τον «Ιανό», προφανώς για να κρύψει κάτω από το χαλί τη γύμνια της κυβέρνησης, σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ενώ μπήκαμε στο φθινόπωρο!

Δεν είναι όμως όλα επικοινωνία. Η κοινωνία που βιώνει το δικό της δράμα, δεν θαμπώνεται από τα επίπλαστα φώτα της ευφορίας που δήθεν υπάρχει κατά τον πρωθυπουργό. Λιγότερη έπαρση, περισσότερος σεβασμός και αλήθεια, θα ήταν ίσως το νέο «μότο» που θα πρέπει να υιοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης.»