«Η βία καταδικάζεται με καθαρές κουβέντες όχι με μισές» τόνισε από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρωτεύουσα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να λάβει μια υπεύθυνη πολιτικά στάση, επενδύει, δυστυχώς, σε θέματα που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Η βία καταδικάζεται με καθαρές κουβέντες, όχι με μισές.

Δεν μπορεί να καταδικάζεις ένα γεγονός και το άλλο να μην το καταδικάζεις. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να εμφανίζεται τόσο διχαστικός στην ελληνική κοινωνία».

Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν ευσταθεί στην κοινή λογική το επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι η βία υποκινείται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και να σας πω γιατί δεν ευσταθεί: Διότι το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τα προβλήματα που έχει ο κόσμος είναι πολύ γνωστά.

Άρα, είναι τουλάχιστον αστείο αυτό το επιχείρημα, ασχέτως κάποιων ατυχών δηλώσεων, ότι η βία υποκινείται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «τρεισήμισι μήνες απαγόρευση κυκλοφορίας, τρεισήμισι μήνες το εμπόριο και η οικονομία κλειστά, εξήμισι χιλιάδες οι νεκροί. Μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν υπάρχουν. Μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας δεν υπάρχουν.

Από το πρωί σήμερα ακούμε τους μισούς ειδικούς να λένε ότι πιθανότατα είχαμε λάθος αποφάσεις και τους άλλους μισούς να λένε ότι πρέπει τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά. Ταυτόχρονα, το μοναδικό αφήγημα της Κυβέρνησης είναι ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Αλήθεια, πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό!»

ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΝΤΑ ΜΕΤΡΑ

Σχολιάζοντας τέλος τα οικονομικά μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν, είπε πως «απουσιάζουν συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς, η οποία ήδη πραγματικά βρίσκεται στο κόκκινο, όπως είναι ο φόρος επιτηδεύματος. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτήδευμα, όταν το επιτήδευμα αυτό, η εργασία, δεν παρέχεται, για φόρο για εργασία η οποία είναι κλειστή με κρατική εντολή.

Δεν μπορούμε να μην ασχοληθούμε και με τους λήπτες των επιταγών και να κάνουμε πρόχειρες και αποσπασματικές κινήσεις αναβολής των υποχρεώσεων πληρωμής των επιταγών.

Δεν μπορεί να μιλάμε για αναβολή μόνο των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όταν οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις εκ των πραγμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν μπορούν να πληρωθούν, διότι δεν υπήρχε εργασία. Και η εργασία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εισφορά, με τη λέξη «εισφορά».