Αν είναι αληθείς οι πληροφορίες ότι ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης απέκλεισε τους εργαζομένους στην Κεντρική υπηρεσία της ΥΠΕ από τον εμβολιασμό, ερωτά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ρωτά τον κ. Κικίλια αν είναι σε γνώση του αυτή η απόφαση και με ποια δεδομένα λήφθηκε.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Στην Λάρισα, η οποία πλήττεται πολλαπλώς, διαχέεται η είδηση, ότι ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης, απαίτησε τον αποκλεισμό των εργαζομένων στην Κεντρική υπηρεσία της ΥΠΕ από τον εμβολιασμό και μάλιστα, χωρίς σχετική απόφαση, αλλά  με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο φέρεται να απέστειλε προς τα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας, απαγορεύοντας τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Άμεσα δε, ακυρώθηκαν εμβολιασμοί υπαλλήλων που είχαν κάνει τη πρώτη δόση του εμβολίου.

Άραγε ο Υπουργός Υγείας τελεί σε γνώση του γεγονότος αυτού;

Αποτελεί εντολή του Υπουργείου, η οποία εκτελείται από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ή αποτελεί πρωτοβουλία του ιδίου του Διοικητή;

Ποια τα δεδομένα και οι συνθήκες που οδήγησαν στην λήψη αυτής της εντολής, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι των ΥΠΕ θεωρούνται ότι εντάσσονται στο υγειονομικό προσωπικό και δεδομένου ότι σε όλες τις άλλες ΥΠΕ της Χώρας οι υπάλληλοι προχωρούν στον εμβολιασμό;»