Με αφορμή τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές αρδευτικές γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου λόγω χρεών, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς οι αγρότες του Αμπελώνα και της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και καλούνται για μία ακόμη φορά να πληρώσουν το μάρμαρο από την ανικανότητα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δύο χρόνια τώρα, να περιορίσουν το ενεργειακό κόστος, αλλά και από την αδυναμία εξεύρεσης μίας βιώσιμης και αειφόρου λύσης για τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.

Είναι αδιανόητο να «κόβονται» οι συνδέσεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην «καρδιά» της καλλιεργητικής περιόδου. Δύο χρόνια τώρα, αυξήθηκαν και οι οφειλές σε ορισμένους από τους ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ αλλά και το κόστος παραγωγής για γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση αντί να αυτοθαυμάζεται και να παραμένει θεατής, οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Το συμφέρον των απλών γεωργών και κτηνοτρόφων είναι πάνω από οποιοδήποτε άλλο».