Ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας "A-Polaris" θα βρίσκεται κάθε βράδυ στο Φεστιβάλ Πηνειού, προσφέροντας αστροβραδιές παρατήρησης στο κοινό της πόλης μας.

O A-Polaris (Άλφα Πολάρις) ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2017 από ερασιτέχνες αστροπαρατηρητές και φίλους της Αστρονομίας.

Προηγήθηκε η 10ετής δραστηριότητά του ως "Αστρονομική Ομάδα Λάρισας", με πολλές εκδηλώσεις και αστροβραδιές για το κοινό, παρουσιάσεις σε σχολεία και οργανωμένες αστροπαρατηρήσεις για τα μέλη της.

Σκοπός του ομίλου. είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί. να έχει άμεση επαφή με τον νυχτερινό ουρανό και την αστροπαρατήρηση, ασχολίες που μπορούν να προσφέρουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αλλά και απόδραση από την αγχώδη καθημερινότητα.

Ταυτόχρονα στοχεύει στη διάδοση και εκλαΐκευση της επιστήμης της Αστρονομίας, μιας και δεν νοείται, ο σύγχρονος άνθρωπος να έχει άγνοια για τον ευρύτερο κόσμο που τον περιβάλλει.

Η ανάγκη αυτή φαίνεται ακόμη πιο επιτακτική, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι το μάθημα της Αστρονομίας αφαιρέθηκε εντελώς από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και πολλά χρόνια, στερώντας από τους μαθητές ένα γνωστικό πεδίο σημαντικό για την πνευματική ολοκλήρωσή τους.

Ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας είναι ανοιχτός για οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει την Αστρονομία και τον υπέροχο κόσμο της αστροπαρατήρησης, ανεξάρτητα από τις γνώσεις και την προηγούμενη εκπαίδευσή του.