Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν 13χρονοι μαθητές της πόλης μας, την ώρα που καθόντουσαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, από ομάδα αστυνομικών - με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι ενός μαθητή.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο γεγονός δεν αποτελεί παρέκκλιση ορισμένων αστυνομικών. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας την αντιλαϊκή σκυτάλη στον άλλο. Ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, η πανεπιστημιακή αστυνομία που ετοιμάζουν για τις σχολές, η ποινικοποίηση των αγώνων, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.

Δεν θα τους περάσει! Η ένταση της καταστολής, η κρατική βία δε θα μας κλείσουν το στόμα! Η τρομοκρατία θα πάρει απάντηση! Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Να δυναμώσει ο λαός, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η μόνη απάντηση απέναντι στη διαχρονική και κλιμακούμενη βία και καταστολή.