Δυναμικά εισέρχεται στη Λάρισα πλέον και ο δημόσιος τομέας στην αποκατάσταση ασθενών, πεδίο που σχεδόν μονοπωλούσε ο ιδιωτικός τομέας.

Η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση άναψε το «πράσινο φως» στην εγκατάσταση Πανεπιστημιακής Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με τη λειτουργία της νέας κλινικής να τοποθετείται χρονικά μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα δύο Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, αποφασίζουν την εγκατάσταση και λειτουργία της Κλινικής στο ΠΓΝΛ και ειδικότερα στον Β’ Παθολογικό Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Στην Κλινική λειτουργεί αντίστοιχο τακτικό εξωτερικό ιατρείο.

Της Διυπουργικής Απόφασης είχε προηγηθεί η συμφωνία μεταξύ της Ιατρικής Σχολής και της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ότι η νέα Κλινική μπορεί να εγκατασταθεί στο ισόγειο του νοσοκομείου και στους χώρους του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο, με επάρκεια χώρων, ενώ διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της νέας Κλινικής.

Την πλήρη ικανοποίησή τους για την εγκατάσταση της νέας Κλινικής εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Αθανάσιος Γιαννούκας όσο και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης.

Δημ. Κατσανάκης Ελευθερία