Σε διάψευση ανακοίνωσης της «Αριστερής Παρέμβασης Θεσσαλίας- Aνταρσία για την Ανατροπή» σύμφωνα με την οποία υπάρχει μεγάλη διασπορά κορονοϊού στην κλινική Animus της Λάρισας, προχώρησε ο όμιλος Νταβέλη χαρακτηρίζοντας συκοφαντικά όσα γράφτηκαν.

Σημειώνει δε ότι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν δεν υπερβαίνουν σε μέσο όρο όσα εντοπίζονται στις υγειονομικές δομές. Μάλιστα τονίζει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της εν λόγω πολιτικής οργάνωσης που τα επικαλέστηκε.

Η Αριστερή παρέμβαση είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν καταγγελίες από υγειονομικούς για φαινόμενο μεγάλης διασποράς στην κλινική, στην οποία γίνεται αξιοποίηση του ίδιου προσωπικού σε covid και no covid πτέρυγες.

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο κύμα της πανδημίας, η κλινική Αnimus παραχώρησε μια πτέρυγά της με 50 κλίνες –όχι ΜΕΘ– για την εξυπηρέτηση ελαφρών περιστατικών, δηλαδή, να μεταφέρονται εκεί περιστατικά τα οποία πρώτα αξιολογούνται από τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής.

Αποτέλεσμα αυτής της «προσφοράς»; Λόγω της κινητικότητας του ίδιου προσωπικού μεταξύ covid και no-covid πτέρυγας, λόγω μη συμμόρφωσης σε κανένα πρωτόκολλο οργάνωσης και λόγω εναπόθεσης σε ακατάλληλους χώρους μολυσματικών υλικών, έχουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού και την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων στην κλινική».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr