Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ  με επικεφαλής το βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, την Δευτέρα 28 Γενάρη, επισκέφτηκε το Περιφερειακό Τμήμα ΕΦΚΑ αγροτών Θεσσαλίας και κουβέντιασε με τους εργαζόμενους  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι συνεχίζεται η υποστελέχωση της υπηρεσίας, με 11 υπαλλήλους που καλούνται να εξυπηρετήσουν χιλιάδες αγρότες. Τονίστηκε  ακόμη ότι πέρα από την έλλειψη προσωπικού που  δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων αγροτών της Θεσσαλίας, προβλήματα δημιουργούν και οι μεγάλες ελλείψεις σε μηχανογραφικό εξοπλισμό.
Έτσι  το υφιστάμενο προσωπικό να καλείται να φέρει σε πέρας ένα τεράστιο όγκο εργασίας, αφού σε κάθε υπάλληλο αναλογούν πάνω από έξι χιλιάδες 6.000 ασφαλισμένοι αγρότες.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μεγάλη συσσώρευση αιτήσεωνπου αφορούν συντάξεις γήρατος, χηρείας, αναπηρίας, επιδόματα κηδείαςκ.ά.  κι η μεγάλη καθυστέρηση στην εξετασή τους, που φτάνει και τα 2 χρόνια.
Μεγάλο επίσης  είναι το πρόβλημα και για αυτούς που έχουν κάνει αιτήσεις για ασφάλιση στον ΟΓΑ και εδώ η καθυστέρηση φτάνει τα 2 χρόνια. Με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, να μη φορολογούνται ως αγρότες να μην μπορούν να εισπράξουν επιδοτήσεις.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού αφήνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό τον πρώην ΟΓΑ, ταλαιπωρώντας χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους της Θεσσαλίας, που περιμένουν την εξέταση των αιτήσεων τους, για ένα και δυο χρόνια προκειμένου να τους καταβληθεί  έστω και η πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ.
Δήλωσε πως ως ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.