Κλιμάκιο της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Τσαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισκέφτηκε την πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας συναντήθηκε με το Δ.Σ.  του Σωματείου των πυροσβεστών.

Παρέδωσε την έκδοση της Επιτροπής της Κ.Ε.  για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας με τον τίτλο «Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη βουλή για τις ένοπλες δυνάμεις & τα σώματα ασφάλειας».

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που καθημερινά οξύνονται. όπως οι συνεχόμενες μεταθέσεις συναδέλφων τους, τα σοβαρά ζητήματα του εξοπλισμού που συνεχίζει και μετά την κρίση να  αποτελεί ατομική υπόθεση του πυροσβέστη, το μισθολόγιο το οποίο δίνει μια αύξηση 50 ευρώ μετά από 26 χρόνια υπηρεσίας  άλλα και τα σοβαρά ζητήματα των κενών  οργανικών  θέσεων   στο νόμο Λάρισας όπου  σήμερα φτάνουν στις  58.

Η συζήτηση με τα μέλη του Δ.Σ στράφηκε και στον τομέατης Πολιτικής Προστασίας και το νομοσχέδιο όπου ο πρόεδρος το χαρακτήρισε κατάπτυστο, που αυτές τις μέρες  βρίσκεται στις επιτροπές της βουλής, όπου θα προσθέσει και άλλα προβλήματα και δυσλειτουργίες σε επίπεδο συντονισμού και όχι μόνο.

Οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνεχίσουν να λειτουργούν με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς προσωπικό, μέσα και υποδομές.

Παράλληλα, συνεχίζεται και διευρύνεται η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, δίκτυα και ειδικές εγκαταστάσεις ακόμα και Μ.ΚΟ. ετοιμάζουν όπως μας είπε ο πρόεδρος.

Μια άλλη πολύ σοβαρή πλευρά που θίχθηκε στην κουβέντα , είναι αυτή της στρατιωτικοποίησης και της μεγαλύτερης διασύνδεσης της Πολιτικής Προστασίας με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και την προωθούμενη στρατηγική «εσωτερικής ασφάλειας» της ΕΕ.

Επίσης, στιγματίστηκε η υποβάθμιση ακόμα περισσότερο του Πυροσβεστικού Σώματος, με ταυτόχρονη  ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των πυροσβεστών και την παγιοποίηση αντεργατικών ρυθμίσεων με την επέκταση της κινητικότητας.

Τα μελή του ΚΚΕ εξέφρασαν  προς το Δ.Σ. την πάγια θέση  του κόμματος στηρίξεις των  δικαίων αιτημάτων  τωνπυροσβεστών, απόδειξη είναι και οι παρεμβάσεις  στη βουλή το 2019 που αναφέρονται στην έκδοση της Κ.Ε  που παραδώσαμε στα μελή του Δ.Σ. 

Στη συζήτηση το κλιμάκιο αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της προηγούμενης  αλλά και τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας,και την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανόνατοϊκη βάση   και κάλεσε τους πυροσβέστες μαζί με το λαό να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική.

Στο τέλος μοιράστηκαν ανακοινώσεις με τη θέση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και την επικύρωση της επαίσχυντης  συμφωνίας των ελληνοαμερικανικών βάσεων στη χώρα μας .