Κλιμάκιο της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα», αποτελούμενο από τον Επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτη Γούλα και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άκη Νασιώκα, περιόδευσε στη Φαλάνη, και συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστα Λυγούρα, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο  και συναντήθηκαν με το Διευθυντή και εκπαιδευτικούς, του πληγέντος από τον πρόσφατο σεισμό, σχολείου.

Οι κύριοι Γούλας και Νασιώκας είδαν τις ζημιές στο κτίριο του σχολείου και ενημερώθηκαν σχετικά από τους τοπικούς φορείς. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Παναγιώτης Γούλας δήλωσε τα εξής:

«Ο σεισμός της 3ης Μαρτίου του 2021 άφησε πίσω του σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και με αποφασιστικότητα από τους αρμόδιους φορείς. Το παλαιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Φαλάνης, κατασκευής του 1925, χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως επικίνδυνο. Το ζήτημα που δημιουργείται είναι μεγάλο για τα 250 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, αλλά και για τις οικογένειές τους.

Η Παράταξή μας στηρίζει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Φαλάνης , για άμεση κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς υφίσταται η πρακτική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Πρέπει λοιπόν άμεσα Δήμος Λαρισαίων και Υπουργείο Παιδείας να κινήσουν όλες της διαδικασίες για να επιτευχθεί ο δίκαιος και εφικτός αυτός  στόχος.

Προσωρινά, και μέχρι την παράδοση του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, οι μαθητές των τμημάτων που στεγάζονταν στο παλαιό κτίριο, να στεγαστούν σε κοντέινερς, που θα τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο , και το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί μόνο με πρωινή βάρδια.

Επιπλέον το παλαιό κτίριο του σχολείου, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού, αντάξιος της μεγάλης ιστορίας που δεκαετίες κουβαλά.»