Ακόμα και τα φροντιστήρια θα μείνουν κλειστά σήμερα στη Λάρισα για να τιμήσουν την …γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Αν είναι δυνατόν! 

Για τα σχολεία δεν γεννάται ερώτημα, δεν θα κάνουν μαθήματα με μόνη υποχρέωση, σε κάποιες περιπτώσεις, να πάνε τους μαθητές στην πρωινή λειτουργία στην ενορία τους. Και γιατί δεν επιστρέφουν στα μαθήματα μετά την εκκλησία, θα αναρωτηθεί κάποιος. Διότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την μόρφωση των παιδιών σε αυτόν το τόπο είναι η απάντηση.

Ο «εκκλησιασμός» θα συνεχιστεί για μαθητές και δασκάλους στις …καφετέριες της πόλης, ενώ το πολύπαθο κράτος θα αμείψει τους διδάσκοντες για την σημερινή ημέρα, κανονικά, σαν να έκαναν μάθημα. Φυσικά ουδείς σκέφτεται τους γονείς οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν τα παιδιά τους όταν οι ίδιοι πρέπει να βρίσκονται στη δουλειά.

Η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες άλλωστε, δεν έχει καμία διάθεση να εφαρμόσει τα αυτονόητα και να καταργήσει τις περιττές αργίες στα σχολεία.

Δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι των πελατών – συνδικαλιστών της, οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να προστατεύουν σε κάθε ευκαιρία το αραλίκι των διδασκόντων.

Αυτή είναι η πραγματική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα μας και την οδήγησε στην σημερινή κατάντια. Ο «εχθρός» μας δεν είναι αόρατος, είμαστε εμείς οι ίδιοι…

Κ.Τ.