Άνιση μάχη με την σκληρή πραγματικότητα της δημοπρασίας περιμένει τα Θεσσαλικά τηλεοπτικά κανάλια ενόψει της διαδικασίας αδειοδότησης. Η πρόσφατη εμπειρία χορήγησης αδειών για μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι κάποια εξ αυτών θα βγουν οριστικά από τον χάρτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η τιμή εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας, για τις άδειες εκτός Αθηνών, θα αγγίξει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ και είναι άγνωστο που θα φτάσει το τελικό τίμημα. Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης πόσες άδειες θα δοθούν στη Θεσσαλία με πιθανότερη εκδοχή εκείνη που θέλει να μην υπερβαίνουν τις δύο.

Τα τοπικά κανάλια μαστίζονται από οικονομική ανέχεια και είναι αμφίβολο αν οι ιδιοκτήτες τους θα μπορέσουν - ή θελήσουν- να τα διατηρήσουν συμμετέχοντας στο εξοντωτικό παιχνίδι της «νομιμοποίησης».

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι πρέπει να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των περιφερειακών καναλιών.

Για την Αθήνα μάλιστα η άποψη που διατυπώνεται είναι η χορήγηση έξι περιφερειακών αδειών, με τιμή εκκίνησης ένα εκατομμύριο ευρώ.

Για την Θεσσαλονίκη η τιμή εκκίνησης των περιφερειακών αδειών υπολογίζεται στις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Κ.Τ.