Κηδεύτηκε σήμερα Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας, ο καθηγητής και πρώην αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Αλέξης Μπατζανούλης.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί – περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο διάβασε ο Συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Αλέξης Μπατζανούλης:

*Η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η Αυτοδιοίκηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα τα δικαιώματα του παιδιού, η Αριστερά, αποχαιρετούν σήμερα έναν εμπνευσμένο και ακούραστο μαχητή.

*Το πάθος του Αλέξη για όλα όσα αποτελούν σήμερα τη σύγχρονη προοδευτική ιδέα και πράξη, τον σύγχρονο ανθρωπισμό, τον έσπρωχναν ακόμα και στην σύγκρουση με αγαπημένους συντρόφους και συναγωνιστές.

*Αυτό το πάθος ενός ανθρώπου του πολιτισμού έβαλε τη σφραγίδα του στον αγώνα για την πολύπλευρη μόρφωση των παιδιών, με βιβλιοθήκες στα σχολεία του Δήμου. Ο Αλέξης, ως ένας άλλος Δαμάνης, γνώριζε τις ανάγκες των σχολείων και με το ασίγαστο πάθος του προσπαθούσε να τις ικανοποιήσει.

*Είναι το πάθος του Αλέξη που συνέβαλε στην απογείωση και την πανελλαδική καταξίωση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και την ανάδειξη μουσικών με εθνική και παγκόσμια αναγνώριση.

*Θα μας λείψεις Αλέξη, αλλά δεν θα σε ξεχάσουμε. Η πλούσια και πολύπλευρη δράση σου θα μας εμπνέει για πάντα.

Σύντροφε, συναγωνιστή και φίλε Αλέξη, η συντρόφισσα σου Δώρα και ο γιος σου Λευτέρης είναι περήφανοι για σένα. Σε αποχαιρετούν με βαθύ πόνο ψυχής, θα τους συνοδεύεις παντού, όπως και οι ελάχιστοι που είναι εδώ από τους φίλους, συναγωνιστές και συντρόφους σου που πορευτήκατε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Είναι εκατοντάδες αυτοί που θα ήταν εδώ αν δεν υπήρχε η πανδημία. Ήσουν αγαπητός σε όλους.

Αλέξη, όλοι εμείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες σου, οι σύντροφοι σου, δεν θα σε ξεχάσουμε, σε αποχαιρετούμε με βουβό κλάμα και με ενα παράπονο.

Φεύγεις νέος, είχες πολλά ακόμη να δώσεις, έκανες πολλά σχέδια για τον πολιτισμό της πόλης και της περιοχής.

Καλο ταξίδι, Αλέξη …».

Στη μνήμη του Αλέξη Μπατζανούλη, τραγούδησαν σήμερα, οι μουσικοί Σπύρος Καβαλλιεράτος και Αλέξανδρος Τσιωνάς, μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας που ο εκλιπών ίδρυσε και ενέταξε στο δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.