Συνάντηση με την ομάδα εργασίας της Ειδικής Αγωγής με διευρυμένη σύνθεση, πραγματοποίησε ο αρμόδιος αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ ΧρήστοςΚέλλας  στα γραφεία του κόμματος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε, οι ψηφισθείσες τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας και τα ζητήματα που δημιούργησαν, καθώς  και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή.
Αναφορά έγινε ακόμη στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις  που πρέπει να υπάρχουν   στη δομή της Ειδικής Αγωγής για τα στελέχη της, στις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για ωρολόγια προγράμματα ΕΕΕΚ και Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και στο  νέο  οργανόγραμμα του Υπουργείου για την Δ/νση Ειδικής  Αγωγής.
Μετά το τέλος της συνάντησης,οαν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής δεν προσφέρεται για πολιτικές, κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις, διότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η ισότιμη εκπαίδευση και η αξιοπρέπεια των Ατόμων με Αναπηρία ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, αλλά η συνέπεια και ο πολιτισμός του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας γενικότερα.
Καθώς μάλιστα η Ειδική Αγωγή καλύπτει έναν μαθητικό πληθυσμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 10% περίπου του συνολικού μαθητικού πληθυσμού, ο ανασχεδιασμός της – ταυτόχρονα με την ενίσχυση των δομών της – είναι περισσότερος επίκαιρος από ποτέ.
Ανασχεδιασμός, που στόχο θα έχει την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε κατάλληλο για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, περιβάλλον.
Ωστόσο η επιτυχής εφαρμογή της ενταξιακής εκπαίδευσης περνά μέσα από τον μετασχηματισμό και του Γενικού Σχολείου, κατά τρόπο που να καταστεί ευέλικτο και φιλόξενο στη διαφορετικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό γίνονται και οι συναντήσεις του Τομέα μας, με τους συνεργάτες στην Ειδική Αγωγή τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την συνδρομή τους στην κατάρτιση του προγράμματος και στην επίτευξη των στόχων που θέτουμε».
Παρόντες κατά την συνάντηση, ο Συντονιστής του Υποτομέα Ειδικής Αγωγής Κώστας Λολίτσας, ο Διευθυντής Δ.Σ. φάσματος αυτισμού Ιωάννης Ζυμβρακάκης, η Διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Αγ. ΠαρασκευήςΜαρίαΧαϊκάλη,η Σχολική Σύμβουλος ειδικής αγωγήςΚυριακήΑτταλιώτου, ο Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής Δημήτρης Αφουξενίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής Μαρίνα Κακαζιάνη και ο γυμναστής του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου κωφών και βαρήκοων Αργυρούπολης, Νίκος Τζανετάκος.