Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πρόβλημα της εξάρτησης από ουσίες αποτελεί ένα πολυδιάστατο φαινόμενο, το οποίο διαρκώς μεταλλάσσεται από εκείνους που απεργάζονται την εξάπλωσή του, εμπορευόμενοι τον ανθρώπινο θάνατο.
Ειδικά στην περίοδο της κρίσης, η μάστιγα των ναρκωτικών έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται διαρκώς μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας και κυρίως η νεολαία.
Σ’ αυτή τη δυσμενή περίσταση, χρειάζεται η πολιτεία να δείξει τα αντανακλαστικά της και να απαλλάξει με δραστικό τρόπο τους χώρους της εκπαίδευσης από τις σειρήνες των ναρκωτικών.
Θεωρώντας παράλληλα, δεδομένη και αυτονόητη τη διαρκή μέριμνα της πολιτείας στους τομείς της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης, το βάρος οφείλει να πέσει στον βασικότερο πυλώνα αντιμετώπισης του προβλήματος, της πρόληψης.
Η σωστή ενημέρωση και η επαρκέστερη ενσωμάτωσή της στο εθνικό σύστημα παιδείας μας, από τα πρώτα κιόλας εκπαιδευτικά στάδια, σε συνάρτηση με μία σταθερή και συστηματική πολιτική πρόληψης, μπορεί να βάλει στο περιθώριο την εξάρτηση και να επαναφέρει στην πραγματική ζωή τους εξαρτημένους.
Δυστυχώς και στον τομέα αυτό, η κυβέρνηση της αριστεράς δεν έχει να επιδείξει καμία συγκροτημένη εθνική πολιτική. Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση».