Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τα μέτρα της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας λόγω του κοροναϊού Covid-19.

Στη Θεία Λειτουργία, εκπροσωπώντας τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως, συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος, εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Κοντογιάννης, εφημέριος Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Λαρίσης.

Συμπροσευχήθηκαν οι εφημέριοι του Ναού, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν οι δύο ψάλτες του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανθρώπινη αδυναμία να πλησιάσει τον Θεό και στη Θεία Συγκατάβαση που ως δώρο πλησιάζει τον άνθρωπο και τον χαριτώνει.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο αγώνας μας έγκειται στο να ελκύσουμε αυτήν τη Χάρη του Θεού προκειμένου να γευτούμε τα δώρα του Αγίου Πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε, προ του “Δι’ ευχών”, πως από σήμερα και για την προσεχή εβδομάδα, οι ακολουθίες θα ξεκινάνε στις 7 το απόγευμα και θα αναμεταδίδονται από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως 96,3.