"Οι σκληροί φόροι, τα υπέρογκα κόστη, και η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών στα καύσιμα είναι η επένδυσή σας για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στην Ελλάδα που παρότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μοναδική χωρίς αγροτικό πετρέλαιο, και μέσα στην τριάδα των πρωταθλητριών χωρών που το κοκτέιλ... της καταστροφής χτυπάει κόκκινο";
Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης καλεί μέσα από την ερώτηση του, τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, να εφαρμόσουν αυτά που προβλέπονται στη Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση το  πλαίσιο παροχής αγροτικού πετρελαίου για τους κατ' επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους .
"Βάλτε φρένο... στην καταστροφή του αγροκτηνοτροφικού κόσμου και θυμηθείτε τα όσα λέγατε σε συνέντευξή σας κ. Αποστόλου περί επιθυμίας εξασφάλισης κατάλληλων συνθηκών για άσκηση αγροτικής δραστηριότητας" επισημαίνει ο Βουλευτής Λάρισας στους αρμόδιους Υπουργούς, θυμίζοντας τις αισιόδοξες  για τον πρωτογενή τομέα, συνεντεύξεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητά από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει το ξέφρενο «ράλι» τιμών στα καύσιμα με την επιβολή πλαφόν, ώστε να μην υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία ο αγροκτηνοτροφικός  τομέας της Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη τα δυσβάσταχτα κόστη που επωμίζονται αγρότες και κτηνοτρόφοι στην παραγωγική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.