"Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαβάζουμε και ακούμε πολλά διά στομάτων αρμοδίων Υπουργών και του ίδιου του Πρωθυπουργού όσον αφορά το μέλλον της Χώρας μας... Πραγματικά νομίζω ότι όλα όσα υπόσχεστε ότι θα πραγματοποιήσετε το 2019, είναι... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".
Με αυτά τα λόγια  ξεκίνησε την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2019 στη Βουλή τον οποίο χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα για το φορολογικό σύστημα ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που  "τρώει" την απόρριψη του κόσμου επισημαίνοντας με στοιχεία τα "φούμαρα και τις μεταξωτές κορδέλες" που δε βγαίνουν στην πράξη.
Για την αύξηση του παγίου κεφαλαίου του 2019: "Αδιανόητο το 11,9 που προβλέπετε, αφού και η περσινή σας πρόβλεψη για φέτος έπεσε έξω, μιας και από 11,4% που λέγατε, τελικά φέτος πετυχαίνεται σχεδόν μηδενική!"
Για τις φοροελαφρύνσεις και τα επιδόματα: "H Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στη φορολογία των φυσικών προσώπων! Πανηγυρίζετε για αυτά που θα δώσετε, ώστε να πάρετε τα τριπλά, τουλάχιστον, πίσω μέσω της φορολογίας!!
Παρουσίασε μάλιστα στοιχεία της  μελέτης  του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί σε στρεβλώσεις, με τα δεδομένα να δείχνουν ότι το 90% των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, το πληρώνει το 19% των φορολογουμένων!!
Για τα περίφημα αντίμετρα: "Τζάμπα σάλιο... αφού έχετε ήδη κόψει...:
·         190 εκ. από σχολικά γεύματα,
·          140 εκ. από προσχολική εκπαίδευση,
·         300 εκ. € για υποδομές στην ενέργεια
·          260 εκ. για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης,
·         240 εκ. € από τη φαρμακευτική συμμετοχή των ασφαλισμένων
·         και 200 εκ. από την επιδότηση ενοικίου και φυσικά στο 1/4 το επίδομα θέρμανσης (επί Νέας Δημοκρατίας, δίνονταν 210 εκατομμύρια, και σεις, κοντά 60...).
Απευθυνόμενος στους κυβερνώντες ο Γιώργος Κατσιατώνης ρώτησε: " Αλήθεια, είναι αυτό κράτος δικαίου; Είναι αυτή ίση μεταχείριση προς όλους; Νομοθετείτε και μετά τα παίρνετε πίσω αφού δε μπορείτε να τα εφαρμόσετε στην πράξη"
Πανηγυρίζετε για την αλλαγή στα ασφαλιστικά των ελευθέρων επαγγελματιών, τα οποία εσείς οι ίδιοι είχατε φέρει. Αλλάζετε και τη βάση υπολογισμού των εισφορών για το 2019.
Και βέβαια, έχουμε και το αλαλούμ με τις συντάξεις. Που θα έχουμε συνταξιούχους πολλών ταχυτήτων:
·         από τη μια αυτούς που διασώζονται και γλιτώνουν τις μειώσεις έως 18% ,  και από την άλλη τους αιτούντες από το Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του 2018, οι οποίοι έχουν υποστεί ένα μέρος μείωσης,  για να μην αναφερθώ σε αυτούς που θα βγουν από 01/01 στη σύνταξη...
Και συνεχίζω με στοιχεία....
Για την αύξηση της επιχειρηματικότητας: "Καμία πρόνοια, καμία πρόβλεψη. Μόνο φοροεπιδρομές κατά φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με το 83% του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων να καταβάλλεται από το 4,5% των επιχειρήσεων και το 66% των εισπράξεων του ΕΝΦΙΑ να στηρίζεται στις πληρωμές του 33% των ιδιοκτητών.
Δηλαδή, το 1,6 πληρώνει 7,6 εκατομμύρια ευρώ φόρων επί συνόλου εισπράξεων 8.5 δις φόρων και το υπόλοιπο μαζί ούτε 1 δις φόρους!!»
Ανήθικη χαρακτήρισε την τακτική της κυβέρνησης ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, στο θέμα της στάσης πληρωμών προς τους ιδιώτες προκειμένου να εμφανίσει πλεονάσματα, ενώ συμφώνησε πως για την ανάπτυξη της βιομηχανίας «υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στην επικοινωνία κράτους-παραγωγής»...
Έκανε λόγο για μια ανελέητη οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται, κόβοντας τον "ομφάλιο λώρο" των γεννήσεων, με τον πληθυσμό της χώρας να θυμίζει εποχές Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τον θεσμό της οικογένειας να καταρρέει από τις πρακτικές των κυβερνώντων.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ολοκλήρωσε την ομιλία του κοιτώντας κατά πρόσωπο τους κυβερνώντες που ήταν στην Ολομέλεια λέγοντας: "Δεν πετυχαίνετε τίποτα, γιατί δεν έχετε ιδέες. Και δεν έχετε ιδέες, γιατί δεν έχετε ανθρώπους που να έχουν.
Γιατί, όπως είπε κάποτε και ο Καζαντζάκης: «Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει».
Και αυτό το μπόι με το όραμα για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, το έχει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξέρει και μπορεί να προχωρήσει για την Ελλάδα, με τους Έλληνες, στην επόμενη μέρα, αυτή της ανάπτυξης και της εξέλιξης.
Παραδεχθείτε το, κύριοι της συγκυβέρνησης, δεν μπορείτε, γιατί δεν επαρκείτε. Θα είναι πραγματικά προς τιμή σας!"