Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος Καρακόπετρας στον οικισμό του Μακρυχωρίου.

Το έργο εντάσσεται στον ολοκληρωμένο  σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό περίπου 25 ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,  συνολικού  προϋπολογισμού  1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτοψία στην περιοχή πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο εντεταλμένος σύμβουλος έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος  Δημότσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.

«Προστατεύουμε τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων σε περιοχές του Δήμου Τεμπών, με ευρύ  πρόγραμμα  αντιπλημμυρικών έργων» τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Πρόκειται για  έργα ουσίας, που δημιουργούν  συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης και αποδεικνύονται σωτήρια  σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων.

Η αντιπλημμυρική προστασία και η ασφάλεια των πολιτών, είναι βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η  κλιματική αλλαγή εγκυμονεί  κινδύνους και η πλέον αξιόπιστη λύση, στην οποία επενδύουμε, είναι η πρόληψη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.