Σε ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρονται τα εξής: “Το Δ.Σ. των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία καταγγέλλει την διεύθυνση και το ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου, διότι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να επιβάλει αυθαίρετα και μονομερώς μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων,                            - τρομοκρατώντας τους και εκβιάζοντας τους – κάνοντας πίσω στην οργανωμένη και συλλογική αντίδραση τους με την στήριξη του σωματείου, συνεχίζει να έχει απλήρωτες τις συναδέλφισσες μας εδώ και 6 μήνες, δίνοντας ψίχουλα με την μορφή του «έναντι» για να ζήσουν αυτές και οι οικογένειες τους. 

Την ίδια ώρα το Δημοτικό Γηροκομείο, - που έχει τεραστία περιουσία και εκμεταλλεύεται τις συντάξεις των τροφίμων, δωρεές αλλά και κρατική επιχορήγηση-  ζητά από τις εργαζόμενες να βάλουν πλάτη για να μην κλείσει.

Η απλήρωτη εργασία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας  εδώ και χρονιά. Εκατοντάδες συνάδελφοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην φτώχεια. Η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί και χρησιμοποιείται από την εργοδοσία , ως μοχλός πίεσης , προκειμένου να μειωθεί το εργασιακό «κόστος» , να δεχτούν οι εργαζόμενοι μισθούς πείνας,  κατάργηση δικαιωμάτων και εντατικοποίηση, να δεχθούν ως καθεστώς ότι θα πληρώνονται όποτε και όταν αποφασίζει ο εργοδότης ή το Δ.Σ. της επιχείρησης ή του ιδρύματος. Όλη αυτή απαράδεκτη κατάσταση με τους εργαζομένους στο Δημοτικό Γηροκομείο ενισχύεται  από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ανοχή του  Δημάρχου Λάρισας ως προέδρου του Γηροκομείο και της  ηγεσίας του υπουργείου εργασίας . 

Καλούμε τις εργαζόμενες να μην πιστεύουν τις αόριστες και ψεύτικες υποσχέσεις. Με όπλα την αλληλεγγύη , την οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο και τον συντονισμό  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Άμεση καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του Γηροκομείου

Καμία μείωση μισθών καμία  απόλυση-μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους 

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων

 ΚΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009 και καθολική εφαρμογή σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Να προετοιμαστούμε για τους νέους σκληρούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας. Θέλουν να πάρουν πίσω όλα όσα κατακτήθηκαν από τους εργαζομένους με αίμα και θυσίες. Θέλουν να συμβιβαστούμε με συνθήκες γαλέρας και  όρους εργασιακού μεσαίωνα και που θα γίνουν ακόμα χειρότεροι αν περάσουν τα νέα μέτρα στα εργασιακά.

Η σύγκρουση είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να δεχτούν να γίνουν «δούλοι του 21ου αιώνα».