Με χειροπέδες βγήκε από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας ο τρίτος των κατηγορουμένων που σχετιζόταν με την υπόθεση της έκρηξης στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ής Ιουλίου 2013.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που μπορεί στο πρώτο δικαστήριο να είχε καταδικαστεί, όμως ήταν ελεύθερος, καθώς η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη. Κατηγορείτο για απλή συνέργεια σε έκρηξη με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για τον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης είχε καταθέσει στο ίδιο δικαστήριο πως δεν γνώριζε τι ακριβώς πήγαινε να κάνει στη Λάρισα. Ανέφερε συγκεκριμένα πως του είπαν ότι «πάνε για δουλειά».
Μόλις κατάλαβε, όπως τόνισε, τι πάει να γίνει στη Μανδηλαρά (πως θα έμπαινε εκρηκτικός μηχανισμός σε πολυκατοικία) είπε στον άλλο κατηγορούμενο να μην το κάνει. Αλλά όπως τόνισε «αυτός είχε πάρει την απόφασή του». Συνολικά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών. Ο άνδρας που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 138 μηνών, συνολικά δηλαδή 30 1/2 έτη.
Ο Παναγιώτης Βλαστός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ισχύει η ίδια ποινή από το πρώτο δικαστήριο, δηλαδή 15 ετών και 138 μηνών (11 1/2έτη), συνολικά 26 1/2 έτη. Εκτιτέα ποινή είναι τα 25 χρόνια για τους δύο τελευταίους.
Εφ. Ελευθερία (Κ.Γ.)