Ερώτηση προς τον δήμαρχο Λαρισαίων και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Ρένα Καραλαριώτου, στο πλαίσιο του νέου κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τη διάνοιξη και ανάπλαση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

«Η  οδός Ηρώων Πολυτεχνείου ως βασική οδική αρτηρία της πόλης μας, δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και απαιτείται να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για να καταστεί λειτουργική», σημειώνει στην ερώτηση της η κα Καραλαριώτου επισημαίνοντας πως αποτελεί «χρόνιο ζήτημα η Διάνοιξη  τμήματος της οδού, που περικλείεται μεταξύ των οδών Καρδίτσης  και Φαρσάλων.

Στο σημείο αυτό η οδός στενεύει απότομα, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς και τους οδηγούς. Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση που πρέπει να υλοποιηθεί  πριν από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στην περιοχή».

Επίσης, όπως προσθέτει η ίδια, «θα πρέπει να γίνει μια συνολική μελέτη ανάπλασης της οδού με λωρίδες για λεωφορεία και ταξί , με καινούργια πεζοδρόμιά σε όλο το μήκος , με κυκλικούς κόμβους στην συμβολή της οδού με την Οδό Φαρσάλων και την οδό Βόλου, με  χώρους ολιγόλεπτης στάθμευσης, καθώς ειδικά τις ώρες αιχμής επικρατεί απόλυτη αναρχία από τα διπλοπαρκαρισμενα οχήματα» .

Από δημοσιεύματα στον τύπο ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος εκπονεί μελέτη για την συνολική ανάπλαση της οδού η οποία θα είναι έτοιμη εντός του 2020.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

Τι προτίθεται να κάνει όσον αφορά την διάνοιξη της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου;

Υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη; Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Από ποιον εκπονείται; Και εάν υπάρχει περιλαμβάνει της διάνοιξη της οδού στο τμήμα μεταξύ των οδών Καρδίτσης και Φαρσάλων;