«Δεν αναβλήθηκε κανένα χειρουργείο και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Παν. Νάνος, διαψεύδοντας τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρήστου Κέλλα.
Σημειώνεται πως ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ με ανακοίνωση του χθες προς τα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε: «Το συμπέρασμα είναι δραματικό. Τα χειρουργεία στα Νοσοκομεία μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο», ενώ συγκεκριμένα για το Πανεπιστημιακό της Λάρισας υποστήριζε, μεταξύ άλλων, πως «το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, αναβάλλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία του, γιατί τα χρήματα του προϋπολογισμού του Τμήματος Αιμοδοσίας, μεταφέρθηκαν σε άλλους κωδικούς. Αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων και υλικών».
Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δηλώνει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «εσφαλμένη πληροφόρηση», ενώ σύμφωνα με ενημέρωση θα υπάρξει επίσημη και αναλυτική ανακοίνωση της διοίκησης για το θέμα εντός της ημέρας.