Με ποινές φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκαν προχθές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, δύο νεαροί Θεσσαλονικείς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Δύο νεαρά παιδιά που συνελήφθησαν το 2016 στην Καρδίτσα ως απεσταλμένοι και σε ρόλο «εισπράκτορα» των απατεώνων με τα δήθεν τροχαία, ένα δίκτυο που είναι γνωστό στις Αρχές ότι δρα από τη Βουλγαρία.

Απατεώνες που χωρίς κανέναν ενδοιασμό και με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, δεν διστάζουν να τρομάξουν τα υποψήφια θύματα, τηλεφωνώντας στα σπίτια τους, αναγγέλλοντας δήθεν τροχαία δυστυχήματα που προκάλεσαν οι «κόρες» των υποψήφιων θυμάτων.

Στην Καρδίτσα όπου συνελήφθησαν οι δυο εισπράκτορες το 2016, η αστυνομία κατέγραψε 27 περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων γονιών (μαζί με τις απόπειρες) 11 εκ των οποίων εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν θύματα του κυκλώματος και υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν ότι οι εισπράξεις προέρχονται από εκβιασμό.

Ο ένας ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και είχε ανάγκη τα λεφτά.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακκάρα, Ελευθερία)